31 December 2009

2010...


happy new year...
mesti ramai yg plan nak g sambut new year kan...
aku cam biase la xske nak celebrate2 nie..
aku lebih suke tgk konsert depan tv jerw..
hahaha...
xske la g tmpt yg sesak2 nie...
pening kepala t...

azam ntuk tahun 2009 x kesampaian la..
tp xpe aku bawak ke tahun 2010...
mybe x menjadi sebab aku malas nak berusaha agak nye...
s0, ntuk tahun nie berusaha lebih skit ye cik acha..
hehehe...

btw, aku doakan korang2 ( x kire la sape2 p0n)
semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan di tahun 2010 nie...
AMIN......


note: banyak plak aktiviti aku tahun 2010 nie...
happy birthday ntuk some0ne yg kusayangi...
awal tahun betul ye birthday kamu...



30 December 2009

sudah tukar....



sudah tukar...
new name ntuk my blog...
b4 nie pakai .::my_hunny_bunny::.
skang aku letak...
--aKu puNye beLog--
okey x????
okey kan2..



29 December 2009

amboi..berlagak plak ye..

last week aku buat soalan math ntuk adik aku..
suh die jawab..
nak uji minda die ntuk kire2..
ni la part-time aku kat umah..
ajor adik2 aku..
cikgu x bertauliah aku nie..
hehehe...

hye..name sy nur'asyekin..umor saya 5 tahun..

aku bg soalan senang2 jerw...tambah ngan tolak.
die wat xtanye aku langsung camne...
taw2 dah siap...

ekin: angah dah siap..
aku: meh sini angah tanda...

die tgk aku tanda..btl semua tue..

aku: ekin btl sume la..nah angah bg 5 bintang..
ekin: xnk 5 bintang...nak 20 bintang..
aku: ha??? 20 bintang..banyak nye...
ekin: biar la..ekin kan pandai...sambil wat muke berlagak
aku: wut??? amboi ko..berlagak plak ye..
ekin: bg 20 bintang taw...

hek eleh...berlagak plak die..
soalan senang bley la ye dik ko nak eksen...
siap kate lagi pasni bg yg susah2 skit taw..
aduyai adik aku...


note: pasni angah wat lagi soalan ntuk ekin...angah bg yg susah2 punye..

28 December 2009

hotel626 ( so scary)


sape2 minat men game mesti dah penah maen game nie kan..
hotel626....
ye...name game tu hotel626..sila click SINI..
hotel626 tue hotel hantu...
kire game hantu la...
sape2 yg berani maen la game nie...
best WOO!!! game nie..

nak maen die de syarat2 taw..
JENG2x.....
hehehe...
game ni bley maen dr kul 6 PM sampai 6 AM..
lagi best kalo korang maen tgh2 malam tue...plus maen time mlm jumaat..
baru rase seram skit...;)
(kalo x sabar nak maen sblm kul 6 petang, korang leh maen cheat..
korang adjust je timing kat lappy @ computer korang..
letak kat ctu 6PM..sure ko dapat maen nye la..)


pastu bilik korang mesti kasi gelap...
laptop jerw on...lampu sume kasi padam okey...
plus, korang pakai headphone..
kalo xde headphones p0n xpe..
janji ade bunyi...

ha, lagi satu kalo nak on webcam pon bley..
kalo xnk pon xpe..
sbb time korang maen t die akan snap pict korang..
time tu muke korang xpayah ckp ar..
cam kat bawah nie kot..


aku suke game nie sebab visual sgt2 menarik..
so awesome...
mmg p0wer la org yg wat game nie...

maen nye s0nang jerw..korang kene snap pict antu tue...
malas nak ckp banyak..better maen la sape2 yg nak taw..
korang akan jumpe makhluk2 kat bawah nie kalo korang maen...
try it..


*pic2 atas nie aku amik kat incik g0ogle...


note: sape2 yg dah maen game nie jom ar kongsi pengalaman...

25 December 2009

Alvin & the chipmunks 2..(best sgt2)


smlm g tgk alvin & the chipmunks 2...
x plan p0n nak tgk citer tue sebenar nye..
maen terjah panggung jerw kan aku nie..
mmg ramai la semalam yg tgk citer alvin...
beratur panjang plak tue...
tp seb baek de tiket..
tu p0n dah nak sold out...
dapat gak tgk...
fuh, legaaaa.........

mmg best GILER ar cite chipmunks 2....
berbaloi gak beratur panjang2..
huhuhu...

sgt la cute 'diorang' tue....rase cam nak cubit2 jerw..
plus, de chipmunks betina..lagi la cute..
hahaha..
chipettes..



bley ar nak hilang kan tension tgk citer 2...
happening jerw...
so awesome...




'girl' yg kene kurung dlm sangkar...
nie xde kaitan ngan chipmunks okey..
saje snap sebab sgt kreatif..
(0_o)


nak blik plak jln jam...
adeh..kuar2 sunway pyramid je dah jam...
tension2...
seb bek bkn aku yg drive..
huhuhu..
alamat nye malam ar baru smpai umah...
adus...




23 December 2009

layan kat mysoju

adeh aku nie...
x abis2 ngan citer korea nye..
asal rase boring je bukak mysoju....
tue la keje aku...
kat mysoju nie best..bleh tgk semua citer korea..
bukan korea jerw taw...citer taiwan, jepun, hong kong semua de kat ctu..
cakap jer nak tgk citer ape korang cari jerw kat ctu..



aku rase ramai dah taw pasal mys0ju ni kan...
aku saje je nak bgtaw...
aku pon lame dah taw pasal kewujudan mysoju nie...
mmbe baek aku yg inform pasal website nie..
free je tgk..xpyah ko nak beli2 cd..
huhuhu...

antara citer yg aku layan kat mysoju.
actually byk g yg aku layan kat mysoju..
tp nie antara yg aku suke la..


-my wife is a gangster-

-couple or trouble-

-seducing mr perfect-

a milionaire's first love


-versi korea-



-versi taiwan-


hana yori dango
-versi jepun-

-komik hana yori dango-
siap de komik lag tawi..org jepun kan suke wat komik..



note: nak layan g citer yg blom tgk..hehehe...

18 December 2009

kamu ensem...

kenape kamu ensem sgt???
kalo i dah jumpe u awal2 lagi dah lame i approve u jd bf i taw...
pastu dapat tgk u tiap2 hari p0n i x jemu taw...
dgn renungan mata u tue...
cair hati i....
aduyai...
berangan saje..
tp seyes u mmg ensem la Lee Min Hoo...

and c0ol...

dan u pulak sgt cute la...
u jgn wisaw...i p0n suke u jugak Kim Sang Bum..
same macam i suke Lee Min Hoo..
walaup0n u mude 1 tahun dr i Kim Bum..tp u berjaya wat i jatuh hati kat u..
hihihi..gatal plak cik acha nie...

adeh.. dah angau aku ngan 2 lelaki kat atas nie...
de x sape2 yg muke cam diorang kat atas nie...??
meh sini isi borang..
haha99...


note: j0m2 tgk b0ys over fl0wers kat tv8..walaup0n dah penah de b4 nie
every monday till friday..kul 8.30 mlm...




17 December 2009

salam maal hijrah...


salam maal hijrah....
pejam celik pejam celik dah masuk 1431H....
cepat je rase nye kan...
azam pon de yg x tercapai lagi...
bile tibe je maal hijrah, teringat balik zaman skola dulu...
kat sekolah mesti smbut...macam2 aktiviti de..
ade ceramah,ade nasyid,
ade perarakan..
aku ingt lagi, bile nasyid jerw kitorg nyanyi lagu nie...

1 Muharram

Satu Muharram detik
permulaann
Perkiraan tahun Islam hijrah
Perpindahan nabi dan ummat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban
Harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercintaaa...

corus :
Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah.. aaaa
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam

Untuk Sepanjang Zaman..

Untuk Sepanjang Zamaaaaannn.....

(Hijrah!!)

xpon kitorang nyanyi lagu nie..
tajuk die Maal Hijrah


Maal Hijrah menyingkap sejarah
Kisah perpindahan Nabi Muhammad
Dari Kota Makkah menuju ke Kota Madinah
Untuk menyelamatkan Islam dari di tindas

Di tengah malam Rosul berjalan
Bersama Abu Bakar menjadi teman
Di dalam Gua Tsur mereka bersembunyi
Musuh mencarinya tiada berjumpa

# Tiba di Madinah disambut dengan meriah
Seluruh mukmin bersyukur dan gembira
Selamatlah islam dari kekejaman
Terus berkembang membina sebuah impaian

Hijrah rosul suatu hikmah
Dunia yang kelam bertukar cerah
Segala kekejaman kini lenyaplah sudah
Tanda agama islam peroleh kemenangan

Hijrah rosul suatu iman
Ambillah ia menjadi panduan
Agar hidup kita tidak dalam kesesatan
Dalam kita menempuh ranjau kehidupan
Agar hidup kita tidak dalam kesesatan
Dalam kita menempuh ranjau kehidupan


best jerw kan nasyid mase zaman kecik2 dulu...
muke x yah ckp ar..innocent giler time tue...
huhuhuhu...

korang dah wat azam baru ke?
jgn nak tggu 1.1 baru nak wat azam..

dah masuk tahun baru nie aku nk wt azam baru..
dengn semangat yang baru....
tu yang pasti....
mood 'study' p0n lebih nie..
hehehe....


btw, aku nak ucapkan tahniah ntuk pasukan bola sepak Malaysia..
berjaya dapat kan emas ntuk bola sepak Malaysia...
20 tahun menanti kan...
bertungkus lumus diorng maen..
berjaya belasah Vietnam...
yeah...Malaysia menang 1-0....
1 umah bersorak....


note : credit to team bola sepak Malaysia...
especially ntuk org kampung aku, Safiq Rahim jersi no.10...
peace br0...
ske aku tgk muke Zaquan Adha main...
=)



xlame jerw lagi...



mengira hari....
wah..xlame lagi aku nak blaja blik...
laen jerw rase...mane xnye lame gler dok umah...
berbulan-bulan dok rehat kat umah...ni nak sambung blaja blik....
excited p0n de jgk ni...
jumpe kawan baru....
tempat baru....

oh..preparation...preparation....
pasni nak list kan barang2 pe yg perlu dibeli...
daa.....




14 December 2009

cek dr KPTM


arini nak update ngan laju....
td ngah syok tgk wanita hari ini tb2 ayah bg surat kat aku..
yes...aku mmg suke tgk WHI...lagi2 kalau bab2 kawen..
ske tgk baju2 pengantin..hantaran..pelamin..
huhuhuh..
larik dari topik plak...

de 2 surat aku..
1st surat MARA...
2nd surat KPTM..


nmpk jerw surat MARA aku dah terpikir hutang MARA....
trpikir MARA nak tuntut hutang..
cepat2 aku bkak..
tp lega...rupe nye surat ntuk malaysia job camp..under MDec..

pastu cepat2 plak bukak surat KPTM..
dlm ati aku nie mesti cek nie...
skali bukak...
yeaahhhhhh!!!!!!!!....
cek dr KPTM....


finally dapat gak dwit rm300 nie..
lame gak tggu KPTM byr hutang kat aku walaupun 300 ratus...
suke nye..!!!!!!

pasni leh g shopping2...


note: teringat plak dapat cek beribu-ribu dr MARA mase sem2 dulu...
kalo dapat camtu lagi kan best...;)

08 December 2009

bercelaru



aduyai....
hati x tenteram..
fikiran p0n bercelaru...
pas ckp dgn die pe yg aku rase...
serba salah plak aku..
kesian p0n ade..
patut ke aku buat die macam tue....
aku harap die paham dan dapat terima dgn redha...
br la mase & keadaan yg menentukan...


note: i mish my adik eja..
bile ko nak blik nie...xsabar aku tggu..byk yg aku nak kongsi & cite ngan ko nie...



02 December 2009

grrr....


penat + letih aku nak paham sikap die....
kadang2 bengang p0n de...
die jerw yang nak btol...
die jerw yang nak menang..
nyampah t0l la....
geram nye.....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...