28 August 2010

P A S R A H




x lari gunung dikejar...

tbe2 je terlintas kat kepala otak ni..

den pasrah...
;(


ape aku merepek nie...
ni sbb terlebih makan la ni...
aduyai...



27 August 2010

susah nak kumpul kadraya dah..




-contoh kad raye-


korang still dapat kad raye lagi x skang?
skarang ni susah betol nak dapat kad raye..
dulu mase zaman skolah siap lawan2 lagi ngan adik
sape yg paling banyak dapat kad raye..
hahaha..skang ni hampeh jer..
nak dapat 5 kad raye pon susah...
kalo dulu lebih dari 10 bleh dapat...

yela, member masing2 dah keje..dah berkeluarga..
xde mase kot diorang nak bagi kad raye ni..
hahaha...
camtu ke...

tp dulu mmg best la..
siap beli setem banyak2 lagi..
pastu g beli kad raye lawa2...
yg de lagu2 la..
yg besar gajah la...
hahaha..
sbb nk bagi kat kawan2..
kat abg2 angkat..
kat pakwe2..(ceh, banyak ke pakwe)

skang ni dah mudah..sms je, xpon mms..
lagi advance org pakai fb je ucap selamat ari raye..
huhuhu..betol x..


note: bapak aku lagi banyak dapat kad raye dari aku skang..
hampeh je...1 malaysia lak tu sbb mmbe2 cina dye pon bg kad raye jgk...
haha...


18 August 2010

xtaw malu betul..



bengang tol la aku ngan sorang pompuan ni...
bulan baek ni jge ar perangai tu elok2...
xtaw malu betul..
muke tembok...
hell la..

aduish, kurang pahala aku mmbebel sbb dye..



17 August 2010

penat menunggu..



penat menunggu..
lelah jadinye...(saye xde lelah)
so, xnk tggu dah..
bye2...



* aik, model ni ske plak menunggu...hehe..


ubah ckit..

bulan2 pose nie rajin aku kemas2 blog ni..
wah..puji diri sendirik nampak.
hehehe...

buang segala sawang yg ade...
mop lantai..lap cermin...
nak raye la katekan...
haha..

x ubah banyak pon..ckit2 je..
tambah2 box je..
br nmpk kemas dan santek...
sedap ckit mate nak memandang..
=)




ha..okey x??
rajin2 la datang jenguk saya ye..


nota - nota cinta



Andainya dapatku menulis
Nota-nota cinta buat diri-Nya
Ingin ku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga Yang indah berseri

Ku sembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke Syurga

Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada-Nya
Kasihku tulus buat-Nya
Setiaku balas kasih-Nya
Kasihku kasih yang setia
Pada yang punya

Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat-nya
Akurku kebesaran-Nya
Teragung Maha Suci-Nya
Taatku hamba yang hina
Pada Pencipta

Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih-Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat-Nya terus mencurah-curah
Nur Hidayah-Nya semakin cerah




nice je ayat dye kan..terus aku mintak izin ain nak kopipes..
ayat ni di kopipes dr facebook nur ain...
credit to you..

09 August 2010

selamat menjalani ibadah puasa..



lusa dah start puasa...
s0, selamat menjalani rukun islam yg ke-3..
yg sakit gastrik tu jgn bg alasan xmo puasa ye...
ubat kan ade, so mkn ubt tyme sahur k...


bulan puasa ni la bulan ntuk mgajar kite banyak bersabar dan berjimat...
best bulan ramadhan nie..sbb syaitan kene rantai..
s0, jom2 kite tambahkan lg pahala kte..
bab berjimat tu ye ke???
huhuhu..sendiri ingt la ye..


sesiapa yg xde alasan munasabah tu puasa la ye..
jgn x puasa...yang tgh 'merah' tu xpe la kan..


*bendera merah berdiri dgn gah nye...

nak start puasa ni plak 'merah' menjelma..


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA KAWAN2...



04 August 2010

entri ogos...


=D

;D

:D

=)

:)

;)

=p

:p

;p


entri sengal...nak update tapi pemalas tahap gaban..
so, ni je yg aku mampu post...
hahahaha...
sengal ayat aku x ley blah....
watever.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...