24 November 2010

dah start kelas....SEMESTER 3 dah..



kejap je dah start kelas balik..
now, aku dah semester 3...
and then sem ni aku amik 18 credit hours..
giler kentang..banyak kan..
TERBAEK la..........

and timetable for semester ni cam x best..kelas aku banyak petang2..
ofkos la lemau kan...
nak wat cmne, redha jer la..




21 November 2010

makan2 dan jalan2


owner blog before nak kuar jln2...(^_~)

huh..semalam 1 ari x dok umah..
pagi kuar ngan family g shopping2...
petang nye niena, nara, ejat & topek roger2 aku ajak jalan2 kat bukit melawati..
aku angkut adek eja & adik mas skali jln2..
kat ne tuh bukit melawati??? ala yg kat kuala selangor tuh..dalam 20 minit dari umah aku..
mmbe2 nak tgk matahari terbenam..kononn...huhuhu..
tunggu masing2 siap sampai sane dah gelap..huhuhu..
alamatnye shoot photo Syok Sendiri la masing2...

dah ponat bergambar bagai diorang ajak g makan...
tyme kat umah lagi diorang dah call aku ajak g makan mee udang banjir..
kat tmpt aku nih mee udang banjir yg sedap kat tanjung karang nuh..
siap masok JJCM lagi..tp nak g sane cam jauh plak aku rase..
padahal 30minit je dari umah aku..

tp dah alang2 g bukit melawati, so aku bawak diorang makan mee udang
yg kat kuala selangor punye...sbb aku pernah terbace kat satu blog ni
pasal mee udang kat k.selangor..blog sape ntah..dye kate bley tahan sedap..
aku pon terjah la kat ctu..mm, ramai kot..dari jauh dah nmpk ramai org..
de yg park tepi jalan lagi.. sampai2 masing2 order mee udang banjir..and then bile mee udang dye sampai aku tgk cairrrr kuah dye..and try rase..uhhh, kurang sedap..
better makan kat tanjung karang.. mmbe aku siap wat muke kate x sedap..haha..lawaks
biase2 je rase nye.. tp cam over lak banner dye tulis, " RASE SEKALI PASTI NAK LAGI"..

ni mee udang ..pic nmpk cam xchantek..lighting lebey..

pas dah kenyang aku lak ajak g funfair..
sape xtaw ape itu funfair??? menipu ar kalo xtaw kan..huhuhu
mahal kot 1 token rm2..

ni yang cam buaian kat genting tuh..
bile ko naik dye akan pusing laju2 sampai ko rase nk tercampak..

mule2 niat nak jalan2 jer kat ctu..
pastu tgk org naek yg cam tukul @ hammer tu cam best jer..kitorang pakat nak naek..
berani mati ko..dah la dye pusing laju2..pastu ko akan terbalik2 kat atas tuh..
ade tyme keatas dye benti jap pastu dye hayun ko turun laju2..mau x gugur jantung..
kirenye kaki ko kat atas and then kepala ko ke bawah..tergantung cmtuh..
aku dah cam hape ntah..seb baek x tanggal selendang aku..
cam siot jer..

vibrate lak pic..tyme snap pict ni aku baru pas naek mende alah ni..
bile turun jalan cam org mabuk..hahaha..giler!!!!!!
ketaq lutut..dye hayun dalam 4kali cmtuh..
aku jerit sampai dah x kuar suara..last2 sekali cam redha je ar..penat jerit dah..

dah cam hape ntah, terus blah balik umah..
sampai umah pkul 11pm
odw balik tuh aku bawak agak laju
kat jalan kampung lak tuh..muke je ayu..tp bawak cam rempit..agaga..

tayang muke yang bajet bawak laju..incik polis sile wat2 tutup mate eh..
hahaha..

note:
--- sowie muke aku je dlm entri ni..pict yg laen kat lam camera plus nset laen..
ni pic dari nset aku sendirik..burok kan..

--- congrate kat mmbe2 unisel aku yg konvo arini...topek, ejat, mean, bapak,
skizo, bugit, ain, syed, singh..
aku xmai tadi..mule2 mmg nak pegi tgk..tp mood tbe2 xde..sorry guys..

:)

17 November 2010

i hate stalker!!!!!!





i HATE stalker!!!!!!!!

kalo nak stalk aku baek2 xpe..
ni cam cibai antar msg kat fb aku nk ugut aku + maki2 + kutuk2 aku..
hell la..cam aku xtaw ko sape wpon ko pakai fb org len..
aku xde carik masalah ngan ko...xde kacau ko pon kan..

kate degree student..tp care ko tu xmacam degree pon okeyh..
perangai ko xpayah cakap la..mmg cam budak2..
ngan bahasa ko yg TAK SOPAN + KURANG AJAR tuh..


note :xpayah la nak stalk2 fb aku..aku bukan HOT pon...



13 November 2010

layan....:)



aritu BW kat blog irine..
sape irine?? ala blogger yg comey + cantik tu..
dye de letak link ntuk download lagu nih..
aku pon download la..sbb aku suke lagu nih..
YESH...suke sangat..
rase besh jer layan..
wpon de org cakap lagu nih jiwang..




ni pon aku suke...
aku dan airmata by hijau daun...





ade sape2 kenal ainan tasneem x??
aku xkenal dye..org kate dye leh jadi pengganti yuna..
eh, tol ke??? dont know..
tgk ar dye nyanyi ngan men gitar kat bawah ni..




comey kan dye...
pandai lak men gitar..


12 November 2010

result exam ku dah kuar...


result ntuk semester 2 aku dah kuar...
semalam lagi dah kuar...tp system down..
petang be4 slot akasia : CHINTA start aku dah tgk result aku...
mmbe2 aku before tuh dah tanye2 aku result cmne..haha..xsabar diorang nih..;)
bile bukak fb ramai lak yg update pasal result..
aku pon terus g check kat student portal...
(^_0)

GILER LEMBAB tyme nak bukak student portal tuh..
bukak fb laju la plak...
cam gampang jerw...tekanan weh..
nak tengok result pon cam hape ntah..

seb baek aku tggu ngan kesabaran dan tawakal..
sekali pap..result kuar..
terus tgk pointer bape..pranggggg...
pointer aku jatuh skit..shit!!!!!!!

tgk2 subject..sumer okey la dapat A ngan B..
sekali tuh tgk kat malaysian studies dapat C...(T_T)
WHAT???? kacau betol la malaysian studies ni...
tp paper dye mmg SUSAH kot tyme exam tuh..
bukan aku sorang je ckp camtuh..
ramai kot...huhuhu..

hasilnye pointer aku dapat 3.11
biase2 jerw..xterer mane pon..okey la tuh
ape yang kite usahakan selama 1 sem tu..
itulah hasilnye yang akan kite dapat...=)

aku bersyukur ngan result yang aku dapat..
alhamdulillah...syukran..wpon agak keciwa kat malaysian studies..
tp xpe..next sem buat yang terbaek lagi acha!!!!!!!
itu musti..kene bekerja keras dan keras...(ni ayat nak lembut kan ati)
huhuhu...

btw congrate untuk mmbe2 yang dapat result final exam...
and thanks a lot to mmbe2 yang wish congrate kat aku..(wpon result aku xhebat pon)...hahaha..
wpon ade antara korang yg dah abes blaja tp korang still ingt mmbe2 yang ngah blaja..
thanks dude..



09 November 2010

syiok kalo de..iTable..


terbaek!!!!!!!!!
kalo ade cam ni mmg dok syiok la!!!!
besar punye...jelas sekali..hahaha..
canggih!!!!!




silap aribulan bley wat jadi table study ngan meja makan..
wakaka....

mane agaknye nak dapat iTable ni???

note: ade x yang nak adiahkan saya bende ni..
confirm i sayang u lebih!!!!!
hahaha..


wanita akal senipis rambutnya


jom renung2 kan..aku copy je dr syahirul.

jumpe note ni kat fb and then mau share same korang..


wanita: akal senipis rambutnya


Jangankan lelaki biasa,nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walau ada segalanya. Apa yang tiada dalam syurga?Namun adam tetap rindukan hawa.Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok. Untuk diluruskan oleh lelaki.


Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus. Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah, Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah. Didiklah mereka dengan panduan darinya. Jangan cuba menjinakkan mereka dengan harta, kerana nantinya mereka semakin liar.


Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan, kerana nantinya mereka akan semakin derita. Kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal. Di situlah punca kekuatan dunia.Akal senipis rambutnya, tebalkanlah ia dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkanlah ia dengan iman...Perasaan selembut sutera, hiasilah ia dengan akhlak.


Suburkanlah ia kerana dari situlah nantinya...Mereka akan lihat nilaian dan keadilan Rab...Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan..Ia bukan diskriminasi Allah...sebaliknya di situlah kasih dan sayang Allah...Wanita yang lupa hakikat kejadiannya...Pasti tidak akan terhibur, dan tidak akan menghiburkan...


Tanpa iman, ilmu dan akhlak..mereka tidak akan lurus...Bahkan akan semakin membengkok...Itulah hakikatnya andai wanita tidak kenal Rabbnya...Bila wanita menjadi derhaka...pasti dunia lelaki akan menjadi huru hara....


Lelaki pula janganlah mengharapkan ketaatan semata-mata...Tapi binalah kepimpinan...Pastikan sebelum wanita menuju ilahi, pimpinlah diri kepadanya...Jinakkan diri kepada allah...Nescaya akan jinaklah segala-galanya di bawah pimpinanmu...


Janganlah mengharapkan isteri semulia Fatimah Az-Zahra'Seandainya dirimu tidak sehebat saidina Ali karamallahuwajhah


peace..:)


07 November 2010

satay kajang..nyum2x..



semalam on the way balik kg singgah kajang..
bile singgah kajang ofkos la akan ke satay kajang hj samuri..
lame dah x mai cni...perut pon berkeroncong tyme tu..
dah ayah ajak kan..harus la gumbira kan..


nyum2..sedap wo makan sate..
* pic ni google..xsempat nak amik pict, sate dah kene ngap..
hahaha

dah maju dah sate kajang ni..
kalo nak order g kaunter & korang ckp nak order pe..
pastu ckp sekali no.table korang..
nnty dye datang hantar makanan yg korang order kat table korang..
senang je kan..
xde dah pekerja dye datang amik2 pesanan..
simple and steady kan camtu..
dulu mase aku pegi xde plak cmni..skang dah maju wo..
agak2 dah lame kot aku x pegi..hahaha..


- tension la plak pict ni senget..dah rotate pon senget..sengal lorh..
teleng ar kpale cmni..

pas makan tgk de gerai jual baju, selipar, asam dan macam2..
dlm kawasan sate kajang gak gerai2 tu..
tgk2 + usha2 barang kat situ..
agak mahal barang2 dye jual..
lagi murah kat uptown..huhuhu...





06 November 2010

nak diam kan aje atau nak bg jawapan terus..


xperlu beri jawapan atau lebih senang diam kan aje...
bley ke???

ade 1 guy ni ckp dye mau sy jadi gf dye..
amboi berani nye kamoo...

and sy xbg dye ape2 jawapan..
hati saye kate hanye kawan saje..fullstop.
tp sy x cakap lagi kat dye..
kalo saya diam jerw anda rase dye akan pk ape???
(^_0)

my bestie kate bg je jawapan terus kat dye..
takot kalo kite diam2 xbg jawapan dye pk laen..

korang rase???

05 November 2010

berjimba yg x berjimba sangat..hahaha

jalan2 usha pakwe...
hahaha..
banyak la usha2..tipu jerw..
3 beradik yang mencari arah tuju...
hahahaha.

berjimba di sunway pyramid..
hoyehhhhh...
ingt nak tgk muvie skali..tp cam xde citer yg berkenan dihati..
so, kami 3 beradik menuju ke bowling..
konon nak tunjuk sape yg terer..
kesudahannye masing hampeh..
hahaha..

xpe yg penting mood untuk berjimba..


-driver yang bawak kete sambil senyum2..poyo ar..

-itu dia kepala singa...tempat yg dituju..sunway pyramid-

-cak!!!-

-hanya mmpu tgk dr jauh..nak maen xreti..
takot jatuh terbongkang..-

-eija dan mas...dua2 saya sayang..-

-eija dan bola-

-say peace..yg kat blakang tu menung sebab kalah ke??-
huhuhu

-kaki sape kah ini?? aku la..ngah nak pilih bola mane yg luck-

-layan cornetto sundae sebelom balik..yummy-




04 November 2010

Insha Allah

nice je lagu ni..
sangat sedap di dengar...
lirik dye pon best...
tenang jerw..


Insha Allah - Maher Zain



02 November 2010

take my heart



nice lagu ni..
lagu ni xla baru sangat..
tp aku still suke..
i loike..

Take My Heart - Soko




jom layan!!!!!


01 November 2010

wedding helmi & linda...


30/10/2010 majlis perkahwinan kazen lelaki ku..
wpon majlis di pihak lelaki tp tetap meriah...
aku & family antara yg terawal gak datang merewang..
1 day b4 majlis dah mai..tolong pe yg patut..
dah abez exam leh la mai..

tema adelah PURPLE...
my favret kaler...suke i kaler purple2 ni..huhuhu..
so, yg de baju kaler2 purple tu sila pakai..
ade purple sikit pon jadi la..hahaha..

ponat nak citer panjang2..layan gambar je la ye..

-pengantin lelaki tu adelah kazen aku..umur dye nak taw bape???
21 tahun
..muda kan..lagi muda dari aku..
tp dye kawen dulu..apekah???hahaha


-pengantin pompuan name nye linda..nice kan..
simple je mekap dah chantek..
-


makanan ntuk pengantin..so simple..sape ntah yg decorate..

-tema purple..rambut pon mau purple jugak..
glamer kazen aku yg sorang ni sbb rambut saje..-

-kak yong..kazen ku yg 1st kawen..
anak dah 2..tp cun macam anak dara-


gambar ku wajib ade...hahaha..

-ade tarian 1 malaysia..yg tudung coklat cair tu adelah moyang aku...
glamer moyang masok lam blog cicit acha..hahaha..

gagah lagi dye taw..-

-my mother yang belah kanan tu..lagi dua yg depan tu adelah makcik ku..
cam awet mude jer..see, baju sumer nak kaler purple..huhuhu..-



de lagi pict..tp ni je la yg mmpu ku upload..
hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...