30 January 2011

rushing + saket mate..



ni ari rabu last week punye cerita..
standard la kalo ari rabu je kelas aku akan start pukol 11 pagi...
kne masok lab..b4 ni my lecture kate kalo dye nak wat kelas kul 11 baru dye inform..
then, aku xde dapat informer dari sape2 p0n yang ckp ade kelas pagi tuh..
s0, bajet xde kelas la kan..

actually aku dah bangun kul 8.30 then mate aku gatal2..
cause i got eye pain a.k.a saket mate..
so aku makan ubat gatal mate yang doktor bg..
mak aih, ngantok kot..sambung tdo terus pas makan ubt tuh..zZZzz

pastu tgh tido tu bley plak aku terdengar org melalak..rupe nye ringtone hp aku..
de calling from my bestie bukan tizz
zakiah..

zakiah: hello acha!!
aku: ye..(ngan mamai lagi ni)
zakiah: weh, aku nak cakap ni..ko tarik nafas panjang2 taw..<--suspen je minah ni
aku: nape?? (mamai lagi)
zakiah: ade kelas la weh kul 11..
aku: HA???? KELAS??? <--terus tgk jam..dah kul 11.30
zakiah: ha la..lab network.ade weh, singh gtaw..kene present network yg kite wat tuh..
aku: lorh..pesal xde sape2 inform pon..
zakiah: tu la pasal..aku pon xtaw ni..aku x mandi lagi ni kot..
aku: alamak, aku pon x mandi gak weh..<--minah ni mmg mandi lambat kalo xde kelas..hehehe
zakiah: aku siap2, pas aku siap aku msg ang..
aku: okey2..

terus g mandi..tyme tuh dah kul 11.30..
mandi pon ala kadar jer..nak cepat kot..
siap2 terus pegi..dekat kul 12 aku sampai..zakiah dah mai 5 minit awal dari aku..
hahaha..
lantak la..seb baek sir x marah..sporting kot dye..
aku mai dgn mate merahnye..
dah macam zomba dah..eh silap..zombi..
mane x nye..mate merah..macam zombi la kan..huhuhu..
lantak la, pedulik ape aku..ahahaha..
pas 5 minit sampai terus present..
tunjuk cmne lappy ko nak ko nak share file dengan lappy kawan ko..
bukan pakai buntooth @
bluetooth..tp pakai network.
simple je kan..dan berjaya buat..hahaha..
lega..
sir cakap GOOD..hehehe..


wpon rushing2 tp berjaya gak present network dgn jayanya..
gumbira2..:))



bukti mate aku sakit..ceh, bukti konon..

tu belah kiri..now, belah kanan lak menjangkit..aduyai..
de sape2 taw camne nak hilangkan sakit mate ni..
dah titis ubat manyak kali dah..
any idea/petua??


bestfriend lelaki dan perempuan..



'selalunya..kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baek @ kawan bek @ bestfriend, salah seoranf mesti akan 'tergelincir' @ terlebih suka!!!'

ni ayat dalam novel yang aku bace 'Untuk Awak Teja Aulia'..

korang setuju x kalau lelaki dan perempuan berkawan baek mesti salah sorang ade perasaan lebih dari sorang kawan..means sayang lebih @ SUKE + CINTA kat mmbe dye..x kesah la lelaki tu ke atau perempuan tu..tp mesti akan tangkap cintan kan2...setuju x???

pada aku la..lelaki dan perempuan boleh kawan biase jer..

sape de pengalaman macam ni???

ceciter2..huhuhu..


aku de beli 3 novel..bukan beli sekaligus, tapi beli asing2..
sinopsis ntuk 3 novel yang aku bace ni adelah kawan baek antara lelaki + perempuan..
then masing2 de feeling kat kawan baek sendiri..w0w menarik kan..

-spanar rindu skru-
amin & azreen yg kawan baek dari kampung lagi..
pastu de halangan..dan amin bawak diri..
diorang xtaw yang sebenarnya diorang berchatting diantara satu sama laen..


-untuk awak Teja Aulia-
Adil & Teja Aulia yang berkawan baek dari zaman sekola lagi..
diorang memang rapat..
bile dah masok U dan masing2 dah jauh,
baru Adil taw yang dye suke dan sayang kat Aulia..
plus, Adil sanggup datang dari Johor ke Terengganu semate2 nak jumpe Aulia.


-Jet Jonah-
kisah Izzat yang dipanggil Jet & Jannah yang dipanggil Jonah..
diorang berkawan baek sejak dari kecik lagi..
lepas keluarga Jonah pindah rumah mereka dah x berhubung lagi..
1 day Jet berjaya menjumpai facebook Jonah..dan mereka berhubung kembali..
Jonah berada di Kota London..dan dye xtaw yang Jet pon berada di Kota London..

' ya, biarlah Kapten Jet yang mengemudikan hati itu ke hati ini!'

sweet citer ni..sempoi giler..

aku cite skit2 jer, nak taw lebih lanjut sila beli di kedai buku ye..;))

to Ayu...weh bace Jet & Jonah..best weh..




21 January 2011

satu sem ade 3 project



sambil2 tunggu mmbe msg nak wat proposal kite update blog dulu...
huhuhu..sempat lagi kan..

semester ni banyak sangat keje..project je dah de 3..
1 project yang carik9 company tuh..
2 lagi system project..
terbaek kan banyak keje..

tu blom masok lagi task baru lecturer aku bg..
kene berlakon..giler ar..
pastu lakonan tu dye akan upload kat youtube..
malu la oiii upload youtube..
glamer nnty muke mak...hahaha..

yang kne wat system plak aku satu group ngan international student kelas aku..
gasak la nak speaking sama dye..hahaha..
seb baek la dye okey..

kesimpulannye: ceh, de kesimpulan plak huhuhu..semester ni aku BUSY!!!!!
tp......busy aku pon sempat lagi shopping and tgk movie..
bagus x bagus..hahaha..


-pict xde kaitan ngan entri..tyme ni ngah jem dpn sunway..sempat lagi snap..
=p


18 January 2011

KHURAFAT...seram


korang dah tgk KHURAFAT???
seram kan..
starting dye je muzik dah seram..
cam kat umah antu dah..
semalam aku g tgk cite KHURAFAT..
pegi ngan 2 org adik aku plus kawan adk aku sorang..
tgk kat Kuala Selangor jer..
dkt ngan umah..xyah nak g jauh2..
jgn xtaw kat KS dah de cinema..
caya la..maju dah kot..hahaha..

okey, back to the story..
best citer ni..better pegi tgk sape2 yg blom tgk tuh..
yang penakot tu nk pegi tgk gak x???
hahaha..confirm akan tutop2 muke tyme dlm panggung nnty..=D
jerit2 xyah ckp la..bukan pe terkezut kot..
hahaha..
seb baek xde sakit jantung..


“KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan dan tipu daya syaitan durjana.
Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.
Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.
Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

antara scene dlm KHURAFAT...





tgk jangan x tengok...

picture credit to incik G0ogLe...;p

*** *********
new update..


ske dgn watak anna lakonan sabrina ali..
mmg sangat mantoppppp dan hebat...
bagus la dye berjaya bawak watak tu...
tp knape liyana jasmay jd heroin???
nape x sabrina ali??
aku tgk watak liyana jasmay biase2 je kot..
x mencabar pon watak dye..
better lagi sabrina ali..
cam real kot tyme anna kene dimandikan serta dikapankan..
plus, dok dalam tempat mayat tuh..perghhh, sanggup la dye..
terbaek la anda sabrina ali..


ni just pendapat aku..pendapat org laen mungkin berbeza..
=D




terima kasih awak...ensem..


ari sabtu lepas aku pergi membazirkan dwit...
syiok ma membazirkan dwit..hahaha..
g membazirkan dwit dkt sunway...
mmg banyak pembaziran la kan..
macam ayer je dwit kuar..

lebih RM300 ++ la aku abiskan beli perfume ngan baju..
haha..sakan betol mmbazirkan dwit..

ari sabtu confirm2 la ramai gila babi orang kat sunway..
sampai parking pon mmg susah..seb baek aku mai awal..
so senang la park banyak kosong time tuh...
tapi bile nak balik omak ai..p0nuh...
sampai tmpat x leh park pon org park..
s0, bile nak kuarkan kete kene amik side skit..
yelah, bahagian2 tepi yang xleh park pon diorang nak park...
aiyooooooooo..choi la...
naseb baek aku ni mahir..k0n0n..

time nak reverse tu aku amik la side skit..
dengan SEMPIT belakang tu..
susah kot, kete aku dah la b0nt0t nye besar..(bontot kete okeh)
kalo kete kecik xpe la..
pastu aku pandang side mirror..
ade mamat ensem ngah terpacak kat blakang kete aku..
sambil senyum2 lak tuh..=)
ingtkan ape..rupe2nye mau tolong aku..
wah..sangat baek ye anda..
xpe la bang saya terer kot reverse bile sempit2 cmni....wakaka..
tp dye nak tolong gak...
baek kot..ingtkan chinese..rupenye malay..
putih..oh ensem nye........



TERIMA KASEH AWAK......



12 January 2011

sahabat selamanya


luv this song...

sahabat selamanya..

;)




comel jer video clip dye...
de upin ipin lagi...:D

PADI - SAHABAT SELAMANYA

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia

Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…


note: *** rindu kat mmbe2 ex-kptm..
especially budak2 DCS..

weh korang pe cer skang????


10 January 2011

cuti tp banyak koje...


now aku ngah mid semester break........
syiok dok umah xyah g kelas...
tp 1 week je..kejap giler...

cuti dah la 1 week tp keje melambak2...
kne wat system la..
aduyai, naik cuti ni plak kene antar 2 proposal then
kene pegi 9 company bg diorang survey question..
ingat sonang ke nak pegi 9 company ni...
kelas dah la pack..celah mano plak aku nak curik mase..
mmg akan terkejar2 la nnty..

semester ni mmg sngat bzzzzzzz...
nak berjoli pon susah maaaaaa....

nak joli....nak joli....:/

*******jangan nak membebel + mengeluh ye acha...
awak tu dah tahun 2..plus degree student...s0, xleh nak manje2 sangat xmo buat keje...padan muke ko..


tibe terfikir...
mak!!!! orang nak kawen bley..xnak blaja dah..


pelempang terus mak aku bagi..
ko nak carik nahas!!

wakaka..






08 January 2011

angkubah


pernah dengar x perkataan angkubah????
acha 1st time dgr perkataan ni pas dgr lagu dari kumpulan taxi...
u know kumpulan taxi..bukan teksi yang amik penumpang tu okey..
ni satu group indie tempatan..diorang ni juara hotfm twisties bingit...




dalam kamus dewan angkubah ni bermaksud sesuatu faktor (unsur, ciri, angka, dan sebagainya) yang tidak tetap (boleh berubah), variabel.
makne nye yang berubah2 la kan..

1st acha dengar lagu ni terus suke...
balik terus search and donlod...


nice lor lagu diorang...
diorang nie memang bley pergi jauh la..

Taxi – angkubah

Detik dan waktu
Meninggalkan kita
Agitasi jiwa masih melanda
Beri daku, sedikit waktu

Sebelum ku terima cintamu
Pastikan ku cerminkan jiwaku
Untuk aku, cinta kamu

Menanti angkubah selimut diriku
Itulah harapan paling kau puja
Hati kamu, bima sakti

*

Dalam cinta hapuskanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku bercinta
Dalam cinta dengarkanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku mencintainya


note: jom support band2 Malaysia..

04 January 2011

1st entri 2011


tup..tup..tup..
dah 2011...cam x sedar je dah 2011..

agak lambat la nak hupdate blog time 1.1.11....
aku tgk berdoyon-doyon org update time 1.1.11..
aku relax je..malas nak kecoh2 ni..
tak excited betol la aku ni kan..hahaha..

so, ni la 1st entri aku tahun 2011..
pe azam aku tahun ni???
jeng..jeng..jeng...

azam nak carik bf baru..leh x???
hahaha..ngokngek la azam aku..ntah ape2 la kan..
acah je la...xkan la azam aku tu kan..mmg cam hape la kan..
carik bf bile2 pon bleh kan..wakaka..

banyak sangat azam aku tahun ni..
tp salah satunye ialah nak naek kan pointer...
dan jadi lebih baek dari tahun2 lepas..
eh, bukan ni azam tiap2 tahun ke???? teehee...=D
azam aku yang laen tuh biar la rahsia ye..hahaha..

btw, aku doakan smoga korang2 (sape2 je la) success dalam kerjaya dan kehidupan korang..
peace..

note: project + assignment sangat banyak..s0, mmg akan jarang la nak hupdate2 blog ni..
sorry to say la kat sape2 yang bace blog buruk aku ni..entri baru jarang nak ado..huhuhu




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...