24 July 2011

semangat ke KELAS..



semangat ke???
hahaha..
padahal last week xpi kelas langsung...

alasan: 1st week selalu kelas x banyak..kononnnnnnn..

s0, esok gue dah bersemangat mau ke kelas..
'semangat' sangat ni...

subject semester 5 ni:

--> Computer Design
--> Web Application
--> Software Development
--> Technical English 2
--> Data Strucure & Algorithm


-kenangan pict 1st sem-

mari la kite menuntut ilmu ramai2..
target semester ni nak 4flat bley x???
hehehe

23 July 2011

try Tutti...






tekak rase nak mamam froyo..
zuppp..terus carik Tutti Frutti..
ke 0U la kite ye..xde jauh sgt..huhuhuhu..


nom..nom...
setappppp...makan sekali..mesti nak try lagi pastu..
rugi ooo xtry..kalo takat lalu jeling2 jer baek xyah..
hehehe..
dah 2x aku pi Tutti Frutti kat OU ni..

1st pegi org blanje...s0, x kesah pon harge brape..
hahaha..
last week pegi sendiri bayar la ye..huhu..s0, amik pon berpada2 la..
aku try vanilla ngan mix berry..
pergh,..setapppp w0..mula2 ngap..nikmat jer rase..terus nak ngap lagi..hahaha..

aku pegi ngan adek aku..dye pon hantu froyo gak..
aritu dye try peach dgn chocolate xsilap aku..
pon setapppp jugak..hehehe..

jom2 kite lepak kat tutti sesame..

-me-

adk eija

n0m..n0m.. saat2 penghabisan..hehe

Tutti Frutti @ OU..


rase cam nak makan froyo lagi..
kene saving banyak sket dwit nih..huhuhu..

ella , ayu & mar..nnty kite pi makan tutti nak??


17 July 2011

Cinta Muka Buku





comey lagu ni..
kiut2 jer..
pemilik lagu pon kiut jugak..
Najwa Latif..suara awak sedap + cute2 gitu..

kat bawah ni plak Ainan Tasneem nyanyi..
pon best jugak..
muke pon cute2 cantek kan..





xnk ckp banyak..
layan video2 najwa kat youtube..
especially lagu price tag..best..

16 July 2011

ulam pucuk gajus..



ulam cicah sambal belacan..
pergh...mmg terangkat la makan kan...

pernah makan ulam pucuk gajus????
mesti de yg pernah ade yg x kan..

aku 1st tyme makan ulam pucuk gajus..
biase makan ulam pegaga, ulam raja, daun saylom, ulam kacang botor..
ni ulam pucuk gajus 1st tyme aku tgk..


sedap gak ulam pucuk gajus ni..name pon ulam, xkan la manis..huhuhu..
dye rase kelat2 skit..makan dgn sambal belacan ngan nasi mmg masyuk beb.......
mula aku tgk aku ingt daun pe la..then aku tnye mak aku dye ckp tu daun pucuk gajus..
oooooooooo..cmtu rupenye..
bau dye macam daun mangga..ingt daun mangga..tp rupe nye laen..

eh..daun mangge de org wat masak jugak taw..
yg pucuk dye la..aku penah nmpk dalam tv dye masak pakai daun pucuk mangga..
sedap la kot...

tapi pucuk gajus ni mmg setapppp..susah gak nak carik..
yelah kene carik pokok gajus la kan..yg menanam pokok gajus plak skang bukan nye ramai..
buah gajus cmne eh rase dye??? aku xpenah makan..tp biji gajus penah la makan..hehehe..
senang jumpe biji dye kat kedai kan..cashew nut..

dah name pon ulam kan..ofkos la berkhasiat..
nak taw khasiat nye pe..search la kat google..

note: nak awet muda rajin2 la makan ulam..hehehe

alamak tibe rase nak makan tutti frutti plak..
adeh, larik tajok..





10 July 2011

arsenal | liverpool | chelsea..





tiga kelab the best punye..
aku xde la minat sangat arsenal, liverpool & chelsea...

kalo barcelona aku minat ler..
sebab de messi ngan d.villa..hahaha..

skang banyak contest yg provide adiah tiket nk tgk game diorang ni..
memang best la kan..kalo luck bley menang ticket la kan..
aku ni jenis xske join contest ke hape..
cam leceh..tp tgk org menang best plak..huhuhu..
;)


The Reds..sticker kete aku Liverpoo kotl..depan belakang..hahaha..
tp aku kureng minat skit liverpool ni..
Steven Gerrard xdtg cni..ramai la keciwa kot..

The Gunners...
Cesc Fabregas xmai maen kat Malaysia..



minat skit sebab de torres kot..tu jer..haha..

game nnty ofkos la support team Malaysia kan..
highlight siap2 kat kalender takot terlepas game..
huhuhu..


note: congrates kat mmbe2 aku yg dapat gpa 4flat jugak....
caye la dak CS...huhuhu..






07 July 2011

Contengan Jalanan






Contengan Jalanan by Hlovate...
"contengan pengalaman perjalanan cari Tuhan"

banyak kali gak aku cari novel Contengan Jalanan ni..
1st mase kat pesta buku PWTC dulu..aku g kat booth JS tgk novel Contengan Jalanan dah sold out..
then g carik kat kedai2 buku..banyak xde..uik, susah plak nak carik novel ni..
s0 malas la nak carik..
tup2, dapat adiah novel Contengan Jalanan dari some0ne nih..
name biar la rahsia ye..hahaha..
adiah bufday kate nye..okey..thanks sangat2 kat kamu..

cam taw2 jer aku ske novel karya Hlovate..
and then cam taw2 je aku mmg tgh carik novel nih..

aku dah abes bace Contengan Jalanan nih..dalam 1 novel ni ade 2 kisah..
Contengan Jalanan ni kisah dua remaja lelaki yg mencari erti hidup and tujuan hidup..
ni aku citer skit pasal novel ni..

1st kisah pasal Fend...name sebenar Affendy..dlm hidup dye ade 5 benda yg bermakna..
camera DSLR, gitar, Dell, HTC & Ipod..dye ni suke lukis @ sketching then dlm mase yg same dye minat muzik..
and then ade band Creepy Hues..mmber Creepy Hues (azad, pa'an, erdi & k-square).
Fend mula sedar erti hidup lepas dye pergi backpacking dgn sepupu dye Chad kat Sydney,Australia..

2nd story plak pasal K-Square..name betol Ku Kamaruzzaman..
dye ni plak mmbe Fend dari kecik lagi..1 kg plak kan..
K-Square ni sempoi giler and sgt2 cool sbb pergi backpacking sorang2 kat Indonesia..
berani plak kan..dah la xkenal sape2 kat sane..nak taw tujuan hidup kite ape ade hal kan backpacking sorang2..

tu je yg aku leh citer..nak taw lebey gi carik buku nih..haha..
xrugi beli sbb kite leh dapat manfaat dari buku ni..
banyak meaning..

overall, jalan cerita novel ni mmg sempoi..then banyak makne tersirat..
plus ade selit meaning ayat2 Quran..mmg bagus..
xde nak loving2 couple punye citer ha..

btw, thanks sgt2 kat 'org tu' yg bagi novel nih..
saya suke sangat..hehehe..

03 July 2011

tak perlu nak dengki..



lumrah manusia memang ade yg mendengki antara satu same laen...
lagi2 dalam kejiranan..nmpk jer baek..rambut jer same itam, tapi ati masing2 kite xtaw..
tgk org senang ckit mula la cemburu..mengata org..
tgk org dapat lebih sket dye xdapat mula la cakap2 blakang...
mmg kolot betol...

depan nampak baek..cakap pon puji2..blakang ko la yg bermulot longkang..
cakap bukan2..10 patah yg ko ckp, 9 pon xleh percaye..

bile susah @ de masalah taw plak nak cari org mintak tolong...
bile dah senang,org yg tolong ko tu ko burok2 kan..
sifat dengki ko mmg xleh hilang ye..pandai sangat buat mulot mengata org..
tokok tambah punye citer xpayah kire la kan..
macam2...



***maaf la ye kalo ade sape2 yg terase ngan entri aku nih..huhuhu..






01 July 2011

23 tahun sudah...



salam semua..
ape khabar semua???
harap sehat2 sejahtera ye..

aku?? alhamdulillah sehat walafiat setakat ini..

sory sangat2 dah lama aku x online + wat entri baru...
bukan bz ke ape..mmg aku jarang online..biasa la bile xde kemudahan internet macam tu la dye..
jarang online..huhuhu..jadi nye lemau la blog aku yang TERCHENTA ini..hahaha..

mmm..pejam celik taw2 23 tahun aku..
konon2 cam suprise la kan..ceh,baru nak perasan mude..eh,23 tahun pon mude lagi kan..
hahaha...

alhamdulillah dah 23 tahun aku bernafas di bumi Allah S.W.T..syukran..
dengan didikan ibu bapa yg sempurna..family yang penyayang..kawan2 yg sporting..
bersyukur sangat aku dapat itu semua..

btw, THANKS to all my friend yg wish my birthday..sama ade kat fb or yang by SMS...
aku appretaite sangat2 ucapan korang tu.. yg x wish tu xpe la..biase la dah name pon org kan mesti la de sifat pelupe..
my bestie yg x wish tu xpe la aku paham...(-,0)


to my dad yg sponsor birthday cake thanks dad...sedappppp sangat coklat cake tu..
plus thanks bg adiah 2 bijik novel Siti Rosmizah...i LIKE...

and then to my luvly sister thanks a lot dear..
beg tu chantek sangat...hihihi..


ayah ngan mak aku siap cakap lagi diorang kawen mase umor 23 tahun..umor aku tu skang nih..
wah, ni nak suh aku kawen ke??? hahaha...nanty2 ye mak tggu angah kerje dulu..;)

okey la stop sini dulu entri ni..
rase cam nak makan sundae MC'D plak..huhuhu..

have a nice day KAWAN2..:D





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...