25 September 2011

gambar saje..



xtaw nak wat ntri ape..
raye dah nk abes..tp ntri pasal raye aku xwat pon..
ahaha..xde mase cik cha nak update ntri raye..
ni cik cha upload ckit gmbr tyme rase..
saje nak tayang muke..hahaha
layan je la..huhuhu..


3 dara pingitan anak pak mustafa maarof..pilih yg mane..available lagi..haha



cousin ku + adk2 ku + anak sedara





3 cucu tok kadir yg perasan di pagi ra


family ku terchenta..

dapat pengurangan




alhamdulillah..permohonan ntuk pengurangan pinjaman MARA aku lulus..
2 kali aku antar surat nak wat pengurangan MARA ni..
1st antar surat tu xsampai kat MARA..sangkut mane ntah..
naseb baek aku kol tnye status permohonan tu..kalo x aku pon xtaw yg surat tu xsampai..
kali kedua antar pakai POS EKSPRESS..dijamin sampai esok..hahaha..syukur sampai..
then permohonan tu diluluskan..


pengurangan ni depends on result cgpa kite..
total pinjaman mara aku = RM 36,595.40
banyak kan..ni pinjaman time diploma punye..


then dapat pengurangan 25% daripada total pinjaman aku tu..
s0, amaunt yg aku kene bayar balik jadi RM 9,148.85..
banyak dye kurangkan..depends on result la..cgpa aku time diploma pon ckit..2.96 je..
kalo atas 3.00 lagi banyak la dye kurang kan..hehehe..


tp mmg gembira la..yela, dari 30ribu ++ kene bayar 9ribu lebeh jer..
best betol..xde la saket nak mmbayar nye nnty..
ade yg kene bayar belas2 ribu, ade yg kene bayar 2ribu lebeh jer..tu lagi best..hehehe..


MARA mmg best la dapat wat pengurangan..berbaloi kan..
thanks MARA sbb luluskan permohonan pengurangan aku..
love u la MARA...;))






***kalo ptptn  macam MARA ni kan best..hehehe







14 September 2011

macam2..




makin nak abes semester makin bizi...
manyak woo keje nak kene submit..x senang cik jah nak meronggeng-ronggeng..
nak date pon xsempat wo..bile aku free 'dye' plak kne keje..
bile 'dye' free aku plak ade hal..balik kg, gathering family..macam2..


dua2 sistem yg aku wat kongkang lagi..hahaha..
adui xleh lena tdo malam cmni..
banyak nak kene pikio..nak kene submit..
lagi2 pas raye ni..macam susah je nak settle keje ngan cepat..macam je la ye..
dengan invitation open house, makan2..nak kawen bagai..(bukan aku yg kawen, sedara aku)
org kate pelan2 kayuh, mesti boleh settle punye..
tp aku xnk la pelan2..aku nak laju cikit..hihihi..


plan nak kuar ngan kawan pon xtaw bile ni..

ella, ayu, mar bile nak ketemu???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...