30 March 2012

Hostel ku Penthouse



teringat balik masa diploma dulu..duduk kat penthouse
mula2 tak tau yg dapat penthouse..bila dah daftar kolej dh amik kunci baru taw
gempak kan duduk penthouse..kau ade.....
tingkat 15 plak tuh..yg paling atas skali..kata penthouse,ofkos la yg paling atas..
gayat mak bile pandang bawah..

hostel plak kat sebelah McD...betol2 sebelah..
kalau lapar tgh2 malam boleh melencong ke situ..
depan hostel plak Hospital Ampang..kalau demam ke sakit ke jalan kaki jer pi hospital..haha..
yg bestnye malam2..sbb nmpk lampu2 kat KLCC..Genting Highlands..KL Tower..cantik..
lepas tu duduk kat balkoni sambi gayut telefon ngan pakwe @ family..hahaha..

teringin nak duduk penthouse balik..
boleh tak? nak duduk hostel ngan mmbe2 yg dulu..
rindu plak nak zaman diploma dulu...

kat Hostel dulu saya satu bilik ngan cik Ayu...and satu rumah ngan cik Ella..
cik Mar plak rumah lain..tp selalu melepak kat rumah kami..hehehe...
tu yg BFF sampai skrg..

 rindu nak duduk kat Sri Pandan..duduk melepak tgk tv ramai2 kat hall..
time tu musim cerita Dunia Baru..yg Elyana berlakon kat Unisel tuh..
lagi 10 minit nk start masing2 dh standby depan tv..hahaha..rindu2..










29 March 2012

jatuh cinta dengan LAGU


Bedroom Sanctuary (Bo Amir Iqram) - LAGU


Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu
Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu



Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu
Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu








aku dgr lagu lagu dari bedroom sanctuary semua best2..lagu,gadis, ten again, secrets of two, her spiral necklace..semp0i la lagu Bo Amir Igram ni..

******* gambar adalah dari incik g00gle

21 March 2012

6D theater kat shah alam

macam lame je tak update kan..
yela, aku kan bizi menyiapkan 6 project pastu kene present plak kan..
4 project kene presentation..lagi 2 project just submit jer..
yg kene present tu haruslah aku buat elok2 kan..kate nak tunjuk kat depan kelas kan..
dlm banyak2 project aku paling bizi buat project Interactive Multimedia..
mmg kene teliti buat Multimedia nih..
and carry mark untuk subject  tu dh kuar..s0, fuh lega tgk carry mark..lebih dr yg aku jangkakan..
kire penat lelah untuk buat project tu berbaloi..

cd interactive yg aku kene buat..xtaw plak yg kene buat cd sticker..s0, aku buat simple yg mungkin

ni hasil last minit buat..just drag picture jer..sbb x sempat nak edit..


gigih pegi print malam2 sbb esoknye nk kene hantar..kate last minit buat...

untuk siapkan project ini aku ngan mmbe aku kene pegi 3 tempt..
1)sunway lagoon scream park.2) planetarium negara.and tempat ke 3 korang tgk la kat bawah nnty.

PLANETARIUM NEGARA 

last aku dtg planetarium mase 12 tahun yg lalu..12 TAHUN yang lepas okey last aku pergi..
tyme tu aku darjah 6..ko congak la sendiri ye umor aku berape sekarang..huhuhu

ni tempat tidoq angkasawan negara masa beliau dekat bulan tu..berdiri plak kan..

bajet dapat peluk betol2 la tuh..




ni kat theater..yg tayangan besar and seluas pemandangan tu..
yg tgk theater tu kami jer..coii xde org..sedeyyyy

tak sempat rotate

PERPUSTAKAAN RAJA TUN UDA

2nd tempat yg kami pegi..library raja tun uda,sec.13 shah alam..
library ni best..besarrrrrrrr..
and yg paling best kat sini ade XD/6D..percaye tak? sila la percaya ye..
kalo tak percaye korang boleh pergi tgk sendiri..
3D dh biase tgk kan..ni 6D plak..huhuhu..mmg best..
wajib pergi ni..lepas tu boleh la lepak2 kat library tu baca buku okey..


boleh masok hanya 8 orang jer..if group ko ade 18 org pandai2 la divide ye..
price nak masok rm10 jer..tp masa ni kami dapat rm7 jer sbb kami dtg buat research pasal tempat ni..
untuk project multimedia tu la..s0 dapat la murah sikit..
suke lettew..




macam kanak2 riang dah...



cerita yg kitorang tgk 'Canyon Coaster'..
rasa mcm naik roller coaster jer..ngan angin kuat..mmg rasa la angin tu..
pastu kerusi gerak2..nasib tak terpelanting..(tu melampau)..
cuma xde percikan air, patutnye ade..tp dah kat library kan, karang basah kuyup plak baju..
s0, dia tak buat yg percik2 air tuh..
kalo ade mesti fun habis..hahaha..
brader yg jaga tu siap warning awal2 lagi kene jerit tyme kat dlm tu..
bukan ape, kalo ko tak jerit ko akan rasa pening2 sikit..s0, better ko jerit sepuas ati..
and aku p0n jerit sepuas ati..
mmg puas ati lepas keluar tu..
hmmm, if weekend korang takde plan buat ape2 and b0ring duduk kat umah,
korang datang la library tun uda ni..
mcm2 ade kat sini..
tak tipu okeh..gym p0n ada..sure tak menyesal datang..
eh, mcm promote plak..
hahaha
(^_^)



12 March 2012

makin hampir



makin dekat tarikh nye makin takot plak rase..
harap2 semua berjalan lancar..
wish me luck ye kawan2...
























mesti korang tertanye2 ape yg tarikh nak dekat tu..
tarikh for my project presentation la..
takot..harap2 my lecturer puas hati ngan my project..



08 March 2012

Happy Birthday Aieza




special entri untuk adik tersayang..
Happy Birthday Aieza..
08 March 1991..
dah masuk 21 tahun dah kamoo tahun ni..
dh boleh pi mengundi dah yunk..


Selamat Hari Lahir Ririn Aieza
semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg sempurna..
jgn cepat em02 taw yunk..and then kurangkan sikit sikap cepat merajok awak tuh..:)
jangan cepat patah semangat and jangan cepat mengalah taw..
ape p0n yg kamo lakukan saye akan support kamu..
belajar rajin2 taw..insyaAllah ape yg kite usahakan pasti akan berjaya..
sayang kamo my 'kembar'..
<3


8 Mac jugak Hari Wanita Sedunia..
terasa diri ini di hargai.

-kami mcm kembar tak???-
no komen..

hmmm..adik saye ni ade bl0g jugak..
kalo nak melawat blog dye boleh la klik sini..hehe..


note: dh besar dh kamo, dh boleh tawen..tp kene tunggu akak mu ni tawen dulu baru kamo boleh tawen..hihi


04 March 2012

Angkasa..



Diandra Arjunaidi..
sape dia ni? aku tanye mmbe2..
diorang ckp ni artis Yuna...
wah, dah de artis sendiri ye..
siyes aku xtaw..haha
hebat2..
first dengar lagu ni pon aku xtaw lagu ni lagu sape..
sbb jarang dgr kot..erkk..
name dia unik kan..Diandra Arjunaidi..
lagu ni pon unik jugak title dia..Angkasa..
angkasa lepas ke? hahaha..


okey la kawan2..jom layan lagu nih..
dengar lagu boleh release tension sikit..eh yeke? pada aku la..aku suke dgr lagu if tension2..



Angkasa - Diandra Arjunaidi
Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta oh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari
ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya
walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini
dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..

01 March 2012

5 Project...TERBAIK...

dah masok bulan 3...
ALAMAK.......lagi 3 weeks nak FINAL EXAM..
giler la cmnih..1 hape pon tak study lagi..
ngan quiz, midterm yg lecturer blom buat..
tu blom masok project..every semester ade project..
minggu ni plak lecturer baru start bg tajok project..huh..
kumpul2 semua ade 5 project nak kene submit..
TERBAEK la kan..bukan 1 @ 2..tp 5 tuh...giler kentang..
semua nak kene settle lagi 2 weeks..
actually, tak sampai 2 weeks pon..
matik la cmni..

banyak benda nak kene settle nih..
nak bercinta p0n tak sempat..
aiyoooo...

makin dekat nak Final Exam ni makin stress plak..
picture kat bawah ni mmg kene sangat2 dgn aku..



lepas ni kalau aku tak hupdate tu taw2 la ye..
sedang bertungkus lumus la tu menyiapkan project...
wish me luck ye..
thanks..=)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...