26 April 2012

Sahabat


suka lagu ni..
sebab ia comel....
macam saya...
hehehe






jom layan picture aku & sahabat..
random picture masa kat KPTM and sekarang di Unisel..
mane yg takde dlm gambar jgn tacink ye..
aku sayang korang jugak..huhu..













15 April 2012

aktiviti cuti semester



cuti semester dh bermula...
agak2 nya buat ape yg rumah ye selain makan tido makan tido..
cuti semester 2 @ 3 minggu jer..amat la sekejap...
bulan 5 dah naik semester baru..

baru terpikir nak buat ape, ternmpk plak 3 bijik novel yg blom bace..
3 novel ni kepunyaan Azrene..dia beli tp dia blom abis bace..
haruslah aku bace cuti semester ni..

Merahnya Ceri

Lebih Kurang

AD + IZ

aktiviti ke 2 plak..
cuti ni ingat nak buat dessert la..aku suke desert2 ni..
aritu buat peach cobbler..nak buat lagi la pasni....
pastu teringin nak cuba buat puding triffle plak..
tp dlm kepala hotak ni terpikir nak buat cupcakes coklat..
mak aih, banyak nye nak buat..huhuhu...
mcm rajin plak kan..

jom2x main masak2 cuti semester nih..huhuhu..




13 April 2012

dah tengok Battleship



lama tak hupdate pasal movie..
semalam aku last payperrrrrrr.....
and ofkos la harus keluar berjimba dgn kawan2..
oleh kerana dh lama tak tgk wayang, so semangat nak tgk wayang tu tinggi..
lepas abis paper terus siap2 nak kuar gi berjimba...

movie yg aku tgk: Battleship..

ramai ckp citer ni best..s0,decide la tgk..mmg best..
kalo tgk in 3D citer ni mesti lagi best effect dia..
aku ni jenis tak suke tgk citer lawan2 ni..tp kalo manusia lawan alien aku suke tgk..
s0, cerita ni aku suka..puas hati..
ade jugak la part2 yg macam pelik, tak logik, tergantung..tp tu semua kicik punye hal..
jalan cerita dia dh bagus, effect 3D p0n mantop..s0, part yg lemah2 tu berjaya dikaburi..
kalau tak best tak kan la seat penuh plak kan..sampai depan2 p0n orang nak tgk..mendongak la ko..naseb aku dapat seat tengah...huhuhu



Taylor Kitsch sebagai Alex Hooper..ensem jugak dia..huhu




suke watak Rihanna dlm citer ni..sempoi sangat dia..and tak kekok p0n dia berlakon wp0n 1st time blakon..hollywood la katekan..thumb up..



cerita ni mmg wajib tgk..tak rugi p0n..4/5 star..(^_,^)

11 April 2012

jalan2 carik makan..



tyme final exam ni la mood nak makan menjadi2 kan..
padahal ada paper tp relax jer kan kuar jalan2 carik makan..
bile lagi nak kuar ramai2 ngan mmbe2 semua..tyme blaja ni la..
bile dah keje nnty mmg susah dah nak jumpe kan..
masing2 for sure balik kg halaman sendiri..
s0, kita manfaatkan la sebaik nye peluang yg ada..ceh, ayat tak boleh blah kan..

jom layan picture..ni masa kat D'Manggis Kuang..
steamboat rm20 satu kpala..tempat best..b4 ni p0n aku penah buat entri makan steamboat kat kuang..sini
D'Manggis ni depan sikit dr BBQ Land..sape yg penah pergi kuang tau la kat mane steamboat tuh..












yang ni plak makan kat Aroma Ikan Bakar..dekat Jeram,Kuala Selangor..
mmg best..tempat dia sangat besar..and aku pilih port p0ndok bamboo kat tepi pantai..
nyaman jer makan sambil kene udara pantai..cejukkk...

cantik kan pantai kat blakang aku tuh..tu pantai Jeram..
sampai2 aku terus carik port..huhu..


  cantik tak port makan kami..
sory kalo pict tak cantik..kamera acik kamera murah..bukan DSLR..


decoration yg sangat sedey..tp ikan dia sedap weh..

dua lauk jer pict yg ade kat aku..yg lain aku tak sempat snap sbb dh lapor sangat..


si mata buLat dengan si mata sEpEt





08 April 2012

semua orang suka pujian..


sape yang tak suka pada pujian kan..
everyone p0n suke kalo dipuji..
lagi2 kalo pujian tu ikhlas..

kelmarin kena present project untuk Analysis and Design of Algorithm..
present minggu final exam..mmg stress la kan..mane nak study untuk exam, mane nak study untuk presentation..tp alhamdulillah semuanya ok..
lecturer siap puji lagi dia suke dgn presentation aku ngan mmbe aku..
1st group ngan 2nd group dia comment group tu tak yakin..
aku 3rd group and dia kate dia suke sangat dgn ape yg kami present..
slide yg kami buat p0n kemas and smooth..everything very good la dia kate..
aku ngan mmbe dah kembang kempis kat depan tu, bile dia puji cmtu..
wahhhh, bangga kejap..siap dapat tepukan lagi kan..=)

keyakinan tu perlu bile kite nak buat presentation..
for sure la akan rase gugup..serious aku gugup tyme present tuh..
sape yg tak gugup kan kene present kat depan and explain pasal project kite..



alhamdulillah membe p0n mcm paham je dengan ape yg kami explain..itu yg penting kan..
fuhhh lega semua presentation dah settle..



note: berbaloi la mata ku jadi seperti mata panda..hahaha..(@_@)


gambar tiada kaitan dgn entry


me with my BFF..


dh puas melantak steamboat..muka happy..

03 April 2012

Hadapi Dengan Senyuman



dengar Awi Rafael nyanyi lagu ni baru terasa lagu ni best rupenya..
thumbs up la dekat Awi..
awesome sangat kamu bawak lagu ni..

okehhh, saya mula minat Awi Rafael after dia nyanyi lagu ni..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...