30 August 2012

cerita raya




aku baru terhegeh2 nk update pasal raya..
orang lain dh update pasal open house bagai..
biar kan sajalah...

raya tahun ni balik selangor..
dh mmg tiap2 tahun balik selangor p0n..kata anak jati selangor kan..
mcm biasa aku balik Salak Tinggi &Dengkil..
dari Bestari Jaya ke Salak Tinggi sejam jer..speed p0n biasa2 je aku bawak 100 - 120kmj..

1st day raya..muka nak control ayu jer..menyampah..

anak2 dara en.mus & puan kalsom

my mom with kak eina (menantu)
bersalam salaman..
bersama kazen2 terchenta..


gegirl2 sajo...
raya ke 2, 3 & 4..

raya ke 2 kat area2 Salak Tinggi & Kg Lanjut..



me in pink...


raya ke 3 adalah aktiviti bebas...hahaha..bebas la sangat..
aku ngan arni(cousin) gi jalan2 main bowling kat The Mines..
mak ngan ayah serta adik2 lain gi raya kat Seremban..
#ItuPerkaraBiasa bg kami pergi shopping mall tyme raya..
kat tempat kau adoooo..hahaha



baju dh mustard..bola pon nak mustard jugak


watak2 utama yg pergi The Mines..

mula2 plan nak keluar ngan cousin2 perempuan semua..tp ada yg dh start kerja..
hasilnya watak2 di atas je la yg ada..

raya ke 4 pergi negeri sembilan..
almaklum la ramai sedara kat n9..
pergi Felda Palong, Felda Pasoh



arfan comel....
geram ngan apan..bijak sangat budak kicik ni..
umur baru 1 tahun 8 bulan tp petah cakap..



budak jepun sesat beraya..hehehe..
raya umah Pak Itam sekali dtg pulak budak Jepun beraya..
budak Jepun ni dok homestay kat umah makcik sedara aku..
dah alang2 makcik sedara gi raya umah Pak Itam dia bawak sekali budak Jepun ni..
tak kan nak ditinggalkan pulak..untung2 bawak dapat duit raya kan..hehe..
lagip0n dapat la diorang kenal budaya & adat kita..
yg kelakarnya dak Jepun ni gi makan kacang parang dengan kulit2 sekali..
pastu muka dh lain..hahaha..
ngek betol..tercekik agaknya..


okey la dh penat menaip....
kbaiiii
(xtaw nk buat ending)









27 August 2012

last semester...


orang lain sibuk2 update entri raya..
aku sibuk nak update entri pasal last semester..
ala, next entri nnti baru cerita pasal raya ok..
kata raya sebulan..watpe nak update awal2 kan..
relax2 sap kok lu..=)

now, aku dh masok semester baru..
last semester ni..aku berjaya jugak smpai ke semester terakhir...
fuhhhh mcm penat je belajar ni kan...
6 tahun belajar akhir nak abis dah..(diploma 3 tahun + degree 3 tahun)
*** kalau kawin ni anak dh 3 dh..hehe

sem last ni aku hanya bawak 3 subject je..
dah itu je p0n yg tinggal...yg lain dah amik awal2 dah..
s0, semester ni aku amik Mobile Programming, Computer and Network Security & IT Project Management..
untuk batch aku takde Final Year Project..hehehe..terus gi Latihan Industri..
xyah la pening2 kepala pk nak buat system ape ntok FYP..

insyaAllah bulan 12 ni aku habis..
doa2 kan semoga semua berjalan lancar ye..
lepas ni boleh la carik kerja + carik calon sekali..
hehe..


testing upload satu pict raya...
hehe..muka gumbira sbb still dapat duit raya..
 i student maaa..





16 August 2012

nah kad raya


nak tepek kad raya buatan sendiri kat blog..
kononnnnnn..hahaha..
 gadis comel tu konon2 saya lettew...
comel kan..
hehehe..

picture yg sama untuk mmber kat fb, twitter and blog..
aku malas nak buat banyak..
sekali jer la ye..


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ye kawan2 dan untuk readers blog ku tersayang...cehhh mcm ada readers pulak kan..


** sape yg bertuah je dapat kad ni dari aku kat fb & twitter..
hehehe..
hargai la ye...
(^_,^)

15 August 2012

(^_,^)



aku rasa cool je pict ni..Team Unisel..


i luv Unisel...
walau apa p0n Unisel tetap di hati..
=)

*** Unisel siap bg kad  raya kat parents lagi..kau ado...

09 August 2012

Setia City Mall & Papa John's




smlm plan nak keluar carik seluar..
nak turun kl rasa malas pulak sbb baru turun TS aritu..
s0, gi dekat2 je la..mula2 ingat nak pi OU..tp tak jadi pi Setia City Mall je la..
saja nak terjah Setia City..tak pernah pi lagi..tempat ni baru lagi, s0 orang tak ramai la..
pastu banyak kedai baju yg best2..ada uniqlo, brands outlet, padini, zara, nichii, f.0.s, mango, trio dan banyak lagi la..kedai makan pon banyak yg best..ada TGIF,PapaJohn's, SecretRecipe, Tony Romas, Seoul Garden, Delicious..mcm2 lagi la kedai ada..banyak pilihan..

tak ramai pon orang..sbb weekdays kot..

iftar di Papa John's..saja mau try

-Me-
adik saya - Mas
adik saya jugak-ririn aiza

Chicken Alfredo..saya punya..
sangat creamy ye..sapa2 yg suka creamy wajib try ni..


Papa Baked Special..ni ririn aieza punya..pon sedap jugak..

beef ball bolognaise..ni Mas punya..

pizza pe ntah..lupa nama..not bad..

cheesestick..sangat sedappp..saya suka..

total...service tax 10%..nasib la service dia excellent..


*** mcm mane adik2 ku kenyang tak saya belanja..

next tyme boleh la datang sini lagi..nak try Seoul Garden pulak..Tony Romas pon okey jugak kan..
suka pegi sini sbb ada Chatime..wajib beli kalau datang..hehehe.. ohhh, surau kat Setia City Mall sangat besar ye..besttt..
yg tak best kat sini line telefon kejap ada kejap takde..huhuhu..kbaii.

08 August 2012

iftar dan manik tampal




jumaat lepas aku pegi jalan TAR dgn ririn aiza and kawan dia ain..
jalan2 nak carik tudung and adik aku nk beli baju kurung katanya..
plan nak pegi ari biasa, xsuka pegi weekend sbb confirm sesak..ingatkan ari biasa tak sesak la..
rupanya tak jugak..sesak okey..sbb jumaat kan lunch hour panjang, s0 ramai la yg serbu jln TAR..
best pergi jalan TAR sbb banyak pilihan and ko bleh tawar menawar dengan penjual tu..

ada satu kedai ni korang siap boleh tampal manik lagi kat tudung @ baju kurung korang..
mula2 xtaw yg kedai tu bleh tampal manik skali..adik aku la ririn dia tanye akak tu dia nak design manik mcm kat tudung display tu..akak tu kata dia boleh buat..bestkan kita boleh pilih design and manik kaler ape yg kita nak pakai..diorang buat sendiri design tu..best kan..tp aku lupa la nama kedai tu apa..hahaha..
pandai2 la carik ye..:)

manik satu besen..ko adooo..
abaikan kaki itu..tu bukan kaki saya..;)

proses buat manik..


dah penat jalan2 kat jalan TAR, kitorang pi terjah TS pulak..
nak carik kasut raya ngan beg..
pastu iftar kat situ sekali..
kat TS aritu iftar kat Station Kopitiam..

aku order ni..Chicken BBQ Grill..biasa2 je rasa..


air kami..aku order 2 air..tu p0n mcm tak cukup..


IFTAR RUMAH NENEK
banyak beli je..

kepak ayam tu aku beli kat bazar ramadhan putrajaya..
best pergi bazar putrajaya..macam2 ada..
arnab panggang p0n ada..


ikan patin masak tempoyak..
sangat sedap...tak hanyir pon ikan tu..



04 August 2012

Bunga Api



sapa suka main bunga api sila mengaku sekarang..
dulu kecik2 aku suka main bunga api..skrg dh besar hnya temankan adik2 main jer..
aku tukang perhatikan diorang je skrg tp kdg2 aku main jugak sebatang 2..huhuhu...
suka tgk budak2 main bunga api besi sbb nmpk lagi cantik percikan bunga api tu..
dah alang2 temankan adik2 main bunga ai aku snap skali gmbr diorang main..
mcm nice pulak..pastu mcm2 gaya diorang..



ni bunga api besi..

semangat adik aku main bunga api..

siap buat bentuk L lagi..L for LOVE

ni xtaw gaya apa..

aku snap pakai kamera digital biasa jer..no edit2..thanks Lumix..

02 August 2012

nasi putih dan sambal tempe..hahaha..



mesti de yg ingat aku nak tunjuk gmbr nasi putih dan sambal tempe kan..
sbnr nye takde p0n gmbr sambal tempe..
ni aku nak share dgn korang satu video ni..
gelak guling2 tgk video ni..
kreatif sangat org yg alih suara ni..
klakar..good job br0..
jom layan..




dialog dia guna mmg sempoi...

"wa nak gi bazar"
"wa nak beli jus.."

"sape puasa sila angkat tangan dan jerit Hau Hau Hau..."

kelas kau makan nasi putih ngan sambal tempe..hehehe...


banyak lagi video yg dia alihkan suara..semua best2..
nak tgk yg lain korang carik la kat youtube..
=)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...