03 February 2013

Bila Dah Kerja & Hasil Titik Peluh



assalamualaikum... salam sejahtera semua..
lama terbiar rasanya blog ni tanpa entri terbaru...
almaklum la tuan punya blog ni dh start kerja...
terabai la sikit blog kesayangannya ni..

mcm kerja betol2 je..padahal aku LI je pon..
ramai tertanya2 LI tu ape..LI tu Latihan Industri la atau nama biasa praktikal..
now, aku dh praktikal..praktikal dekat Shah Alam..
Company xxxxxx hahaha..nama company tu xleh dibagitaw, rahsia..
org selangor @ KL kalau aku sebut nama company tu sure2 taw..lagi2 yang dok Shah Alam..
kalau x taw, mmg sekeh kepala..huhuhu..

dulu masa belajar, teringin nak kerja..
now, bila dah start kerja teringin nak belajar pulak..serius ckp, time belajar la sangat2 best..
boleh main2, boleh foya2.. kalau kerja ni mana boleh main2.. rindu nak blaja balik...arghhhhh...
kerja bukan x best, cuma penat sikit la..kene masuk pagi, balik petang..
company aku LI ni kene masok kerja 830a.m then abis 530p.m
standard la tu kan..

mouse...pe dah mouse pon nak snap..motifff?
sebenarnya nk cakap yg tempat aku LI ni sblh highway..
tempat duduk aku lak,bleh nampak highway tu..



kerja-kerja...

access card..wajib bawak sbb if nak keluar masok kat semua pintu kene
scan card ni..


duit...duit...
hasil titik peluh sebulan..siap de duit merah ngan biru lagi...sebabnya aku apply cuti
1 ari tu, then tolak la elaun utk 1 ari..sape yang pandai cer kire berapa aku dapat..

alhamdulillah dah sebulan aku LI kat Shah Alam..sebulan jugak la aku berulang alik dari umah ke Shah Alam.. aku selalu gerak dari umah kul 7pagi..then sampai opis kul 8.10 pagi..

insyaAllah, lagi 3 bulan aku abis LI..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...