25 September 2011

dapat pengurangan




alhamdulillah..permohonan ntuk pengurangan pinjaman MARA aku lulus..
2 kali aku antar surat nak wat pengurangan MARA ni..
1st antar surat tu xsampai kat MARA..sangkut mane ntah..
naseb baek aku kol tnye status permohonan tu..kalo x aku pon xtaw yg surat tu xsampai..
kali kedua antar pakai POS EKSPRESS..dijamin sampai esok..hahaha..syukur sampai..
then permohonan tu diluluskan..


pengurangan ni depends on result cgpa kite..
total pinjaman mara aku = RM 36,595.40
banyak kan..ni pinjaman time diploma punye..


then dapat pengurangan 25% daripada total pinjaman aku tu..
s0, amaunt yg aku kene bayar balik jadi RM 9,148.85..
banyak dye kurangkan..depends on result la..cgpa aku time diploma pon ckit..2.96 je..
kalo atas 3.00 lagi banyak la dye kurang kan..hehehe..


tp mmg gembira la..yela, dari 30ribu ++ kene bayar 9ribu lebeh jer..
best betol..xde la saket nak mmbayar nye nnty..
ade yg kene bayar belas2 ribu, ade yg kene bayar 2ribu lebeh jer..tu lagi best..hehehe..


MARA mmg best la dapat wat pengurangan..berbaloi kan..
thanks MARA sbb luluskan permohonan pengurangan aku..
love u la MARA...;))






***kalo ptptn  macam MARA ni kan best..hehehe







4 comments:

  1. salam cik acha,

    boleh tak jika sy nak contoh surat pengurangan pinjaman pengurangan mara..

    thanks in advance..

    bleh anta ke email sy..
    farid ajir

    farid.ajirmalaysiaairlines.com

    ReplyDelete
  2. salam farid..
    nak buat pengurangan isi form pengurangan yuran..
    bleh amik kat website mara..

    hantar sekali dgn transkrip + sijil diploma @ degree..

    ReplyDelete
  3. thanks very much asha..
    already submit the form.. waiting for MARA's reply.. =D

    ReplyDelete
  4. anon:
    tqvm..farid eh..
    nnty rajin2 la komen entry yg laen..;)

    ReplyDelete

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...