30 December 2012

Baru Nak Minat



lagi beberapa hari nak masok tahun baru 2013..
sekejap je 2012..tup2 dh masok 2013..
tup2 aku dh abis blaja...
YES..now, aku dh abis degree...oyeaahhhh
tunggu masa utk masok praktikal 2hb dekat sebuah company di shah alam..
org shah alam kalau aku sebut company ni mesti confirm2 taw..hehe..
okey stop pasal LI..

now nak cerita minat baru...hahaha..kemain minat baru ye..
orang lain dh lama minat, aku baru nak minat kumpulan korea ni..
Big Bang la sapa lagi...dulu orang dok minat Big Bang aku xminat..
mcm ntah hape2 ntah..now skarang i'm falling in love with them...<3 div="div">
ohhhh damn....mereka sangat comel2 and cool okey...grrrr..
dh kata girls, haruslah minat yg comel2 and hensem2 ni kan..
hehehe..


mcm mana boleh terminat Big Bang ni pon aku xtaw...
pergi mana2 mesti keluar lagu diorang..dlm kereta keluar lagu diorang, kat shopping complex pon ada lagu diorang, kat tempat karaoke pon orang dok nyanyi lagu diorang, bukak tv iklan pon lagu diorang..
huh, stressss tu yg smpai minat..semua dok main lagu diorang...


tp aku bukan la fanatik sangat..just minat gitu2 jer..#konon..
(^_,^)


 comel jugak mereka bila jadik cartoon.=)
seungri, taeyang, GD, TOP, daesung... aku taw nama diorang after google..


T.0.P....hahaha nama dh mcm sabun cuci baju je..oopssss


Seungri.. dia ensem...ohhhhhhh

gambar semua cilok dekat g00gle..
credit pokcik g00gle..

 p/s: aku tengah layan lagu BigBang sambil buat entri ni..

22 December 2012

BFF di Unisel


assalamualaikum..hai kawan2..
pekhabar? sihat? amboiii kemain ceria lagi aku ni..
huhuhu..
yela, semalam dh abis exam..last paper sepanjang amik degree ni..
dh abis paper ni lain macam rasanya..sebak, seronok, sedih, semua ada..

sebak & sedih sbb dh tak dapat jumpa mmber2 Unisel lagi..siyes, masa balik dari exam smlm rasa mcm nak nangis..termenung aku kejap sbb mcm terkejut aku dh berjaya abiskan 35 paper sepanjang degree ni..
yes, 35 paper + 102 credit hour + 8 semester..

seronok & gembira pulak sbb lepas ni dh x de exam lagi..rasa lega sangat2 lepas dh abis semua paper..
lepas ni xyah la pikir nk buat note, siapkan assignment bagai..horeyyyyyyyyyyyy...:)

meh nak share bestie saya dekat Unisel..diorang la kawan susah senang sepanjang aku kat Unisel...
sebak sangat lepas abis exam network semalam..xtaw la bila lagi kita dapat jumpa..uwaaaaaa...


kembar saya tapi x seiras..dimana ada aku disitu ada Zakiah..=)

luv them <3 p="p">

BFF saya..kiri Zakiah, kanan Syu

to Zakiah, confirm lepas ni mesti aku rindu dekat ang..rindu nak dengar ang bebel, rindu nak dengar ang dok cerita2 and rindu nak gosip2 ngan ang, rindu nak makan kat ayam besar dengan ang..
uikss, banyak nya rindu aku..huhuhu..tapi siyes, aku happy sangat sepanjang kita berkawan..

to Syu, lepas ni mesti aku rindu gaya sempoi kau, rindu nak gi karaoke ngan kau, rindu nak gosip2 ngan kau..rindu semua la..nasib ada BBM..boleh la aku usik2 ko and ping2 ko bila aku rindu..

korang la kawan yg paling best skali dekat Unisel..mcm2 dugaan yg kita lalui sepanjang di Unisel kan..
sayang korang ketat2..muahhhhhhhxxx



entri ni aku buat special untuk 2 orang bestie aku Zakiah & Syu..

A true friend is the one who picks you up when you fall
A true friend is one that won't lie
A true friend is there when you call
A true friend is there when you want to die
A true friend knows just what to say
A true friend won't care what other people think
A true friend will help you find your way
A true friend will make sure you don't sink
A true friend will help you choose your path
A true friend will know when something is wrong
A true friend has to sometimes face your wrath
A true friend makes you feel like you belong

luv u dear..
friendship 4 ever



06 December 2012

rindu budak kicik ini...



dah masok bulan December..
kejap ke masa belalu kan..bulan depan dah masok 2013..
nnti masok tahun baru umur pon betambah la..
aiyooo terasa tua disitu....

tengah godek2 gambor dekat lappy ni, terjumpa la gambor si kicik comel ni..
budak kicik muka mcm anak korea-jepun...
geram..rindu sangat dengan dia..
budak kicik yg dimaksudkan adalah............
................................
.........................................















Danny Putra

hye..nama glamer saya boboi...=)
comel tak saya?


dulu mak jadi babysitter jaga budak kicik ni dgn abg n kakak dia..
mak jaga dia masa umur dia 4 bulan kot..smpai la umur setahun lebih..
pastu dia dh pindah..so, tak jaga la..
rindu sangat dengan boboi.. mama dia bgtaw sekarang, boboi dh nakal sikit..
amboiii adik nakal ye sekarang..comel jer...

rindu nak tium tium and cubit cubit pipi dia..grrrrrr...



28 November 2012

Final Exam Datang Lagi



minggu depan adalah minggu final exam bg budak2 Unisel..
ingat exam gabra je rasa..smbil type2 entri ni pon kepala dok teringat nak exam..tapi bukan non ado nak bukak..haiiiyooo..

semester ni aku amik 3 paper JER..wpon amik 3 paper, tp susahnya mcm amik 6 paper..
wah, mcm susah benor bunyi nye...mana ada subject yg senang..semua susah2..dh nama pon belajar kan ofkos la susah2..(T_T)

insyaAllah exam kali ni adalah exam yg terakhir...lepas ni no more exam la harapnya..
kenapa? sbb ni la last semester aku..lepas ni tempuh alam pekerjaan dan alam rumah tangga pulak..ehhh

subject yg aku amik exam utk sem ni ialah Project Management, Mobile Programming, Computer Network & Security..jadual exam pon dh tgk..cantik sangat TT exam yg sir K buat kali ni..banyak gilossss gap...

1st paper aku Project Management 3/12/12..

diikuti dgn 2nd Mobile Programming paper 4/12/12.

.lepas tu gap panjang........................................................

..............................
..............................................
.....................................................
.........................................................










dan last paper aku 21/12/12....

ha, panjang kan gap dari 4hb sampai 21 hb...
confirm boleh study kaw2 punya la utk last paper tu..(=,=)

oh, 5/12/12 aku ada interview utk internship kat company ni dekat Ampang..
doakan aku ye interview tu bjalan lancar semua..1st time ni pi interview nnti..nervous siot..
before ni ada dapat 2 interview...tp aku pejam mata takmo pegi..
so yg ni nekad nak pegi..Semoga Dipermudahan Segalanya..Amin..


p/s: doakan aku dapat jawab exam okey...:)


02 November 2012

hye Miss Honda




testing2...
ahaha tetibe nak testing pulak ape hal kan..
dekat 2 minggu dh drive Honda..
Honda apa? biar la rahsia..cewahhhh
slalu drive Kia Spectra jer, ni bawak Honda rasa best pulak..
memang best...

encik Spectra dh transfer ke melaka.. cik ririn aiza pakai..
nak taknak aku kene la pakai miss Honda tu..
tapi mmg nak sangattttttt pakai miss Honda..hehe..


tangan comel siapa yg memandu itu? hahaha..comel ke

hye miss Honda selamat berkenalan..

nmpk tak aku bawak 90 jer..jalan kg xleh bawak laju2..
konon, padahal lepas snap terus pecut kannnnn...
tapi skrg aku tak suka bawak laju2 sangat..
sebab dh 2 kali kene speed trap..
ntah ape2 la aku bawak 111km pon kene speed trap..
bukan laju pon weh..lain la bawak 180km kene speed trap takpe jugak kan..
aduhaii nye pon..


*** miss Honda adalah kereta ayah..aku blom kerja n blom mampu lagi nak pakai kereta mcm ni..
*** rindu pulak kat encik Spectra..apa khabar la Spectra kat Melaka ye


30 October 2012

Cendol Drive Thru




sape pernah dengar Cendol Drive Thru???
unik kan..cendol pon ada drive thru..ingat MCD je ada drive thru..hahaha..

aku rasa ni satu2 nye cendol yg buat drive thru..cool wehhhh
lagi2 kalau drive tyme cuaca panas tu..nmpk pulak cendol tepi jalan..
xyah nak beratur beli bungkus semua, ko drive thru je..terus boleh minum drive pergi tempat lain pulak..
hahahaa..bernas idea owner dia buat drive thru..

sape2 yg xtaw lagi Cendol Drive Thru ni ada kat Kuala Selangor..
nama cendol nya Cendol Bakar..kalau sebut Cendol Bakar confirm ramai pernah dgr kan.. 
sape2 yg lalu Ijok nak pi Kuala Selangor/Tg Karang/Sabak Bernam nnti jumpe la kedai ni kat sebelah kanan sblm korang smpai Kuala Selangor..sape yg biasa ikut Latar tu turun Ijok pastu nk pi lalu Kuala Selangor mesti nmpk kedai ni..


aku dh lama sbnr nya teringin nak cuba cendol ni.. padahal bukan jauh pun dari umah..
dh alang2 lalu aritu singgah kejap..tengok ramai jer kan..
dh dia buat drive thru ofkos la kita drive thru jer..malas nak park lagi pon tyme tu parking pon penuh..
queue untuk drive thru pon nak dekat 30 minit..yela ramai sangat kot..
yg tgh beratur untuk beli bungkus pon ramai..tak bergerak2 aku tgk org yg beratur tu..
baik drive thru jer dok dlm kete tak panas ada aircond..hehe

ramai yg nak merasa Cendol Bakar

see, Cendol pon ada Drive Thru..hebat tak hebat..

menu dia aku tak sempat nk snap..yg aku perasan ada cendol  vip, cendol pulut, cendol durian...aku order cendol VIP..cendol VIP ni cendol biasa la tapi ada nata de coco..rm2 jer..
gambar cendol tu sorry tak sempat snap..dh kehausan sangat..korang imagine je la ye cendol letak nata de coco..hehehe..

kesimpulan nya, pada aku cendol ni sedapppp..siap ada selasih semua..kene la kat tekak aku..kat tekak org lain aku xtaw la..lagi sedap kalau pekena cendol time cuaca panas kan...perghhhh

** nnti nak pergi makan cendol lagi la..dengarnya boleh refill..wahhhhh



08 October 2012

macam-macam



assalamualaikum...
hye kawan2 apa khabar?
wahhhh mcm lama je kan aku tak update blog..hehe
sori bz and banyak hal...
bz sbb dh final semester..so paham2 la ye project n assignment berlambak2..
dh bula 10 ni lagi berganda2 bizi aku..cehhhhh
BW pon dh lama aku tak buat..

tak sabar nak abiskan semester ni sbb tak sabar nk LI..nak kerja...hehehe..
tp debor2 jugak nak praktikal ni...takot pon ada..uwaaaa...
aku ada email beberapa company utk apply LI dekat diorang..
ada yg respond ada yg tidak..standard la tu kan..

tadi Ayu (my besti) attach kat email list of company yg amik student utk LI..
sangat banyak ye..thanks dear..boleh la aku try apply compant2 yg ko suggest tu dear..

oh, aritu Mala kawin..geng Kekasih Gelap ni..aku mmg plan nak pergi..
yela nk jumpe kawan2 lama kan..mmber sama blaja masa dekat KPTM dulu..
s0, malam tu eksaited balut adiah ntuk Mala...dh plan ngan Ayu lagi tunggu kat mana2 nnti boleh jalan sama gi umah Mala..tp hajat nak pegi wedding Mala tak kesampaian..
pagi tu ayah kene admit..kene admit kat DEMC sbb ada Darah tinggi, kencing manis, batu karang...
jauh pulak shah alam ngan ampang..kalau tak boleh larik2 kejap tgk Mala sanding..
tp takde rezeki nak tgk Mala sanding..;(

now, ayah dh keluar wad..syukur Alhamdulillah...

p/s: kalau korang ada nak suggest company utk aku LI email aku ye.. sha_echah@yahoo.com
boleh try apply..;)


-nmpk tak eyebag saya...hehe..

18 September 2012

bila lama tak jumpa




pagi tadi syok2 tgh BW & tweet2 sekali ada msg masok kat fon..
aku kalau msg masuk kat fon 5 minit kendian baru tgk..almaklum la sape je yg nak msg kan..
sekali tgk2 msg dari amy..(kawan masa diploma kat kptm dulu)..

amy: hye achaaa kat ne? amy otw unisel bj ni..jom jumpa sat..windu..huhuhu..

terkejut sat..amy mai sini dari unisel shah alam..
terus ku reply..dh 5 minit lambat pulak tu..

aku: acha kat umah..amy kat mane?
amy: dh smpai..kat pusat pelajar..

omak ko cepat nau smpainya..ke sbb aku lmbt bace msg..hehe..
terus aku tutup laptop siap2 bagai..nasib dah mandi awal pagi tadi..
on the spot terus aku siap..hahaha...
sampai kat PP(pusat pelajar) nmpk amy kuar kereta terus 

aku: ammmmyyyyyyyyyy...
amy: achhhhhaaaaaaaa....

eksited kot jumpa amy...
lama sangat dh tak jumpa..last jumpa masa konvo diploma dulu..tahun 2009..
now dh 2012..3 tahun ko tak jumpe..

amy siap bg adiah lagi..amboiii sempat lagi dia beli masa tunggu aku..
hahaha sweet jer.. siyes best sangat bila dapat jumpa mmbe lama balik...
wpon jumpa kejap jer tp seronok..
amy pon unisel jugak..tp dia unisel shah alam..aku unisel bestari jaya..

aku & amy..
lunch kat ayam besar..


amy next tyme dtg sini lagi ye..
nnti acha belanja amy mkn kat ayam besar ye..ehehe

*** amy ni bisness women taw..dia jual home made chocolate..comel2 chocolate amy buat..
sape2 nak tempah coklat boleh la order..:)




12 September 2012

simple dan cantik




suka la tengok Diana Danielle bertunang..
dia pakai baju kurung je...wp0n pakai baju kurung tp dia tetap cantik..
majlis dia pon dia buat ringkas2 je..
suka la tengok..cantik sangat..tak yah nak mekap tebal2 dah cantik..


comel la dia..




11 September 2012

mee ketam...nyum2...




layan mee ketam..nyum2...
dh lama sebenarnya teringin nak rasa mee ketam yg kat seksyen 7 shah alam tu..
2, 3 kali gak aku pergi seksyen 7 tu tp makan nasi arab kat d cafe je la..tak pegi pon mee ketam tu..
tapi last week teringin pulok nak rasa mee ketam dia..so layankan je la tekak ni..
ramai dh tau kan kat mana mee ketam ni..belakang unisel shah alam jer..google je..
jgn ko carik belakang unisel bestari jaya mmg ko tak jumpe..lombong je ko jumpe kalau kat unisel bj..haha..



snap pakai blackberry jer..dan2 pulok Lumix aku abis bateri..grrr
ni mee ketam biasa..rm8 semangkuk..
mee kari dia memang sedap..mcm makan mee kari yg bonda kita masak..
kuah mmg pekat la..cuma ketam aku dapat aritu tak berapa nak fresh..tak luck..
tp mee kari dia mmg SEDAP...


ni snap pakai HTC..nmpk cantik sikit gambor tak mcm blackberry..huhuhu..
lagi satu yg best kat mee ketam KL ni dia punya air laici kang..
superbbbbb...mmg betol2 laici kang..(ada yg olok2 ke)..
gambar air laici kang ku tak sempat nak amik..sory..


 teringat2 air laici kang dkt mee ketam..minum plak tyme cuaca panas terik...
uikkk terbaik la...(^_,^)


30 August 2012

cerita raya




aku baru terhegeh2 nk update pasal raya..
orang lain dh update pasal open house bagai..
biar kan sajalah...

raya tahun ni balik selangor..
dh mmg tiap2 tahun balik selangor p0n..kata anak jati selangor kan..
mcm biasa aku balik Salak Tinggi &Dengkil..
dari Bestari Jaya ke Salak Tinggi sejam jer..speed p0n biasa2 je aku bawak 100 - 120kmj..

1st day raya..muka nak control ayu jer..menyampah..

anak2 dara en.mus & puan kalsom

my mom with kak eina (menantu)
bersalam salaman..
bersama kazen2 terchenta..


gegirl2 sajo...
raya ke 2, 3 & 4..

raya ke 2 kat area2 Salak Tinggi & Kg Lanjut..



me in pink...


raya ke 3 adalah aktiviti bebas...hahaha..bebas la sangat..
aku ngan arni(cousin) gi jalan2 main bowling kat The Mines..
mak ngan ayah serta adik2 lain gi raya kat Seremban..
#ItuPerkaraBiasa bg kami pergi shopping mall tyme raya..
kat tempat kau adoooo..hahaha



baju dh mustard..bola pon nak mustard jugak


watak2 utama yg pergi The Mines..

mula2 plan nak keluar ngan cousin2 perempuan semua..tp ada yg dh start kerja..
hasilnya watak2 di atas je la yg ada..

raya ke 4 pergi negeri sembilan..
almaklum la ramai sedara kat n9..
pergi Felda Palong, Felda Pasoh



arfan comel....
geram ngan apan..bijak sangat budak kicik ni..
umur baru 1 tahun 8 bulan tp petah cakap..



budak jepun sesat beraya..hehehe..
raya umah Pak Itam sekali dtg pulak budak Jepun beraya..
budak Jepun ni dok homestay kat umah makcik sedara aku..
dah alang2 makcik sedara gi raya umah Pak Itam dia bawak sekali budak Jepun ni..
tak kan nak ditinggalkan pulak..untung2 bawak dapat duit raya kan..hehe..
lagip0n dapat la diorang kenal budaya & adat kita..
yg kelakarnya dak Jepun ni gi makan kacang parang dengan kulit2 sekali..
pastu muka dh lain..hahaha..
ngek betol..tercekik agaknya..


okey la dh penat menaip....
kbaiiii
(xtaw nk buat ending)









27 August 2012

last semester...


orang lain sibuk2 update entri raya..
aku sibuk nak update entri pasal last semester..
ala, next entri nnti baru cerita pasal raya ok..
kata raya sebulan..watpe nak update awal2 kan..
relax2 sap kok lu..=)

now, aku dh masok semester baru..
last semester ni..aku berjaya jugak smpai ke semester terakhir...
fuhhhh mcm penat je belajar ni kan...
6 tahun belajar akhir nak abis dah..(diploma 3 tahun + degree 3 tahun)
*** kalau kawin ni anak dh 3 dh..hehe

sem last ni aku hanya bawak 3 subject je..
dah itu je p0n yg tinggal...yg lain dah amik awal2 dah..
s0, semester ni aku amik Mobile Programming, Computer and Network Security & IT Project Management..
untuk batch aku takde Final Year Project..hehehe..terus gi Latihan Industri..
xyah la pening2 kepala pk nak buat system ape ntok FYP..

insyaAllah bulan 12 ni aku habis..
doa2 kan semoga semua berjalan lancar ye..
lepas ni boleh la carik kerja + carik calon sekali..
hehe..


testing upload satu pict raya...
hehe..muka gumbira sbb still dapat duit raya..
 i student maaa..





16 August 2012

nah kad raya


nak tepek kad raya buatan sendiri kat blog..
kononnnnnn..hahaha..
 gadis comel tu konon2 saya lettew...
comel kan..
hehehe..

picture yg sama untuk mmber kat fb, twitter and blog..
aku malas nak buat banyak..
sekali jer la ye..


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ye kawan2 dan untuk readers blog ku tersayang...cehhh mcm ada readers pulak kan..


** sape yg bertuah je dapat kad ni dari aku kat fb & twitter..
hehehe..
hargai la ye...
(^_,^)

15 August 2012

(^_,^)



aku rasa cool je pict ni..Team Unisel..


i luv Unisel...
walau apa p0n Unisel tetap di hati..
=)

*** Unisel siap bg kad  raya kat parents lagi..kau ado...

09 August 2012

Setia City Mall & Papa John's




smlm plan nak keluar carik seluar..
nak turun kl rasa malas pulak sbb baru turun TS aritu..
s0, gi dekat2 je la..mula2 ingat nak pi OU..tp tak jadi pi Setia City Mall je la..
saja nak terjah Setia City..tak pernah pi lagi..tempat ni baru lagi, s0 orang tak ramai la..
pastu banyak kedai baju yg best2..ada uniqlo, brands outlet, padini, zara, nichii, f.0.s, mango, trio dan banyak lagi la..kedai makan pon banyak yg best..ada TGIF,PapaJohn's, SecretRecipe, Tony Romas, Seoul Garden, Delicious..mcm2 lagi la kedai ada..banyak pilihan..

tak ramai pon orang..sbb weekdays kot..

iftar di Papa John's..saja mau try

-Me-
adik saya - Mas
adik saya jugak-ririn aiza

Chicken Alfredo..saya punya..
sangat creamy ye..sapa2 yg suka creamy wajib try ni..


Papa Baked Special..ni ririn aieza punya..pon sedap jugak..

beef ball bolognaise..ni Mas punya..

pizza pe ntah..lupa nama..not bad..

cheesestick..sangat sedappp..saya suka..

total...service tax 10%..nasib la service dia excellent..


*** mcm mane adik2 ku kenyang tak saya belanja..

next tyme boleh la datang sini lagi..nak try Seoul Garden pulak..Tony Romas pon okey jugak kan..
suka pegi sini sbb ada Chatime..wajib beli kalau datang..hehehe.. ohhh, surau kat Setia City Mall sangat besar ye..besttt..
yg tak best kat sini line telefon kejap ada kejap takde..huhuhu..kbaii.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...