15 November 2013

Kerja + Senyum =)


assalamualaikum...
ape khabar? dah sebulan lebih ku tak update blog..
momentum nak update blog dah lariks... huhuhu.. 
memonteum la sangat, padahal malas ya amat..
pasal convocation degree aku pon aku tak update lagi kat blog.. 
malas nak menaip sebenar nye..
lagi2 dah kerja ni, kat opis xleh nak bukak blog sbb access kene block.. bila balik umah dah malas pulak nak menaip..cmne nak update.. jadik nye, kita update la pelan2 ye..  
ni pon update sbb nk cerita pasal kerja.. huhuhu..

dh 2 bulan aku kerja rupanye... kerja ngan pakcik aku jer pon..kerani dia tgh maternity leave, so aku ganti la kejap jadik admin assistant pakcik aku.. xpe, janji ada duit masok.. huhuhu..
-meja ku yang berselerak-

dah 2 bulan keje ni rasa okey la, seronok pon ada.. 
opismate aku plak okey2 tp semua LELAKI kecuali kazen aku..
kiranye aku ngan kazen je la pompuan nye.. 
dah opismate semua lelaki taw2 la cmne diorang borak kan.. 
masing2 kepala masok air, gila2 jer.. tp best.. kadang2 bikin havoc jugak..
ada sorang ni aku panggil dia L.. dia ni memang suka sangat nak mengusik aku.. 
GRRR.. geram pulak aku.. pastu saja la senyum2 buat2 muka comel.. kadang2 main kenyit2 mata.. adoiiii... budak opismate aku ni dh la suka buat lawak, then aku senyum plus gelak2 la kan sbb lawak kan.. terus si L ni pandang aku.. dia ckp dia suka tgk aku senyum and ketawa..alamak..siap ckp lagi 'senyuman seseorang itu mampu menceriakan dan memberi semangat kepada seseorang'... amboii ayat kau, bukan main lagi ye...

senyum kan sedekah.. apa salahnye senyum kan tp susah jugak takot ada yg tersangkut.. hihihi...

17 September 2013

Setelah Lama Tak Update Blog

assalamualaikummmm...
wahhh, lama nya aku tak update belog...
last update bulan May dulu, now dah bulan September...
dekat 4 bulan la tak update and jengah blog sendiri....
bukan takat bersawang, kalau de labah2 dah beranak pinak agaknye..hahaha..
maklum la orang bz...dengan intern nya, pindah rumah lagi..now, dah keje lagi bertambah bizi agak nya..
xpe la lepas ni kita pelan2 update mcm dulu balik ye..."takkan ku biar kan blog ini terkubur begitu saja"cewahhh ayat kemain lagi..
sekarang aku dah pindah rumah duduk Sepang..dekat sangat dengan SIC (Litar Sepang)..
then selalu la dengan bingit2 orang lumba kat litar tu..kadang2 sampai ke malam pon orang dok race..aiyooo



me wif cousin ( baju kelabu)

nah picture aku seketul...nk jugak tayang muka..huhuhu..
okey la, de masa nnti ku update lg..



17 May 2013

Big Bang parody Boys Over Flower



sementara duduk menganggur tanam jagung kat umah ni, mmg aku dok tgk tv je la..
kejap2 channel korea 393...aritu saja2 la bukak, skali ada citer pasal Big Bang... Go Show: Big Bang..terus aku melekat tgk x gerak2...hahaha...

lepas tu saja2 la tgk youtube pasal Big Bang..aku suka tgk diorang menari...gila smart la..
godek2 skali jumpa parody Big Bang buat..wahhhh pandai gak diorang buat parody..
kelakar siot..diorang buat parody pasal cerita Boys Over Flower..dh lama diorang upload parody ni kat utube..bulan January aritu..mesti korang dh tngok kan..
aku gelak2 tgk parody diorang buat..sengalan betol..

Daesung xboleh blah betol muka bile jadi perempuan..mimpi ngeri aku tgk muka dia..hahaha..
kenapa mesti daesung yg jadi pompuan..suruh la GD ke yg jadi..uwaaa..menangis aku tgk
T.O.P pulak pegang watak Lee Min Ho tu..mmg cool la dia..ensemmmm..
part kiss tu yg xleh boleh nk terima..bengong la..
boleh pulak dia kiss..
leh citer banyak..korang tgk la sendiri..




***** aku baru perasan yg mata TOP sangat tajam...ada x lelaki yg mata camtu..wahhhh..

20 April 2013

coklat patchi... nyum2x



alahai lama bebenor rasanya x update blog..
BW pon dah lama x buat..
almaklum la kat opis x boleh online sesuka hati..s0, xde la nak BW @ update entry baru..huhuhu..
nk online malam2 dah penat keje..balik umah tidoq je la..
skrg dah abis training baru de masa nk update and jengah2 blog...
so, mari la kita meng'update' entry baru..


ari tu masa tgh ngantok buat keje kat opis, my opismate bg coklat..
fuh, nasib de coklat..hilang sikit ngantok..lgpon mmg lama dh x mkn coklat..
dia bg coklat Patchi..aku mmg x taw ada coklat nama Patchi...giler kekampungan minah ni kan..
so makan la coklat tu..perghhhh sedapp sangat..coklat mahal kan..ofkos la sedap...
bila makan pon rasa mahal..kui..kui..kui..selamat la 2 ketul coklat Patchi dlm perut ku..

Patchi ni harga dia dlm Rm20++ rasanya utk 100gm...mahal x?
kalau aku pikir banyak kali gak la nak beli..huhu..kalau dh dapat keje xpe la kan boleh beli bila gaji..



gambar ihsan dari incik gOOgLe..

ada sapa2 nk hadiahkan coklat Patchi kat saya x? hehe (^_,^)
p/s: ni kalau buat hantaran coklat Patchi ni best jugak kan..hihihi..

03 February 2013

Bila Dah Kerja & Hasil Titik Peluh



assalamualaikum... salam sejahtera semua..
lama terbiar rasanya blog ni tanpa entri terbaru...
almaklum la tuan punya blog ni dh start kerja...
terabai la sikit blog kesayangannya ni..

mcm kerja betol2 je..padahal aku LI je pon..
ramai tertanya2 LI tu ape..LI tu Latihan Industri la atau nama biasa praktikal..
now, aku dh praktikal..praktikal dekat Shah Alam..
Company xxxxxx hahaha..nama company tu xleh dibagitaw, rahsia..
org selangor @ KL kalau aku sebut nama company tu sure2 taw..lagi2 yang dok Shah Alam..
kalau x taw, mmg sekeh kepala..huhuhu..

dulu masa belajar, teringin nak kerja..
now, bila dah start kerja teringin nak belajar pulak..serius ckp, time belajar la sangat2 best..
boleh main2, boleh foya2.. kalau kerja ni mana boleh main2.. rindu nak blaja balik...arghhhhh...
kerja bukan x best, cuma penat sikit la..kene masuk pagi, balik petang..
company aku LI ni kene masok kerja 830a.m then abis 530p.m
standard la tu kan..

mouse...pe dah mouse pon nak snap..motifff?
sebenarnya nk cakap yg tempat aku LI ni sblh highway..
tempat duduk aku lak,bleh nampak highway tu..



kerja-kerja...

access card..wajib bawak sbb if nak keluar masok kat semua pintu kene
scan card ni..


duit...duit...
hasil titik peluh sebulan..siap de duit merah ngan biru lagi...sebabnya aku apply cuti
1 ari tu, then tolak la elaun utk 1 ari..sape yang pandai cer kire berapa aku dapat..

alhamdulillah dah sebulan aku LI kat Shah Alam..sebulan jugak la aku berulang alik dari umah ke Shah Alam.. aku selalu gerak dari umah kul 7pagi..then sampai opis kul 8.10 pagi..

insyaAllah, lagi 3 bulan aku abis LI..

02 January 2013

Asam Ketuk




sape pernah mkn Asam Ketuk?
aku rasa asam ketuk ni femes kat Melaka sbb aritu one of my friend update kat twitter..
dia org melaka..dia tweet pasal asam ketuk..aku ingat asam ketuk tu lauk mcm asam pedas..
hahaha...bukan lauk sejenis okeh kalau sape2 yg xtaw tu..dia asam..

perbualan antara aku and Nara pasal asam ketuk

tp xtaw rupa dia mcm mana..aku google xjumpa gmbor dia..
keluar gambor asam pedas ada la..kalau gi Melaka nak try la carik..huhuhu..
sape yg taw Asam Ketuk tu apa share2 la rupa dia cmne..hehehe..


p/s: arini aku start praktikal....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...