31 August 2009

SelamatHariMerdeka


yeah...dah masuk 10 ramadhan...
lagi 19 ari kan nak raye...
insyaAllah...

activity aku arini pe ekh???
mm...nak tambah manik la kat baju raye aku..
bg mengerlip ckit..hihihi..
larik dari t0pik plak..=p


btw,saya nak mengucapkan selamat hari merdeka yg ke 52....
wah...dah 52 merdeka..
bangga aku jadik rakyat Malaysia..

1Malaysia

congrate t0 mak uda sbb dapat baby merdeka arini...
syukur alhamdulillah..

n0te: bertambah lagi s0rang cucu nenek aku arini...
30 cucu & 2 cicit...


26 August 2009

tukar baju baru!!!!



yuh0!!!
korang pekabar??
puase x arini??
sape x puase 2 sila angkat tangan...
lalala...

arini m00d aku 'kerajinan' ckit...
blog aku dah tukar baju....huhuhu..
bkn aku yg tukar baju la...
my_hunny_bunny <----(blog aku nie) yg tukar baju...

chantek x?
puji la chantek weh...


layout lame aku dah campak jauh2....
dah bau masyam....
tapi aku xbau masyam taw...


*layout akan ditukar lagi jika ade kerajinan...



23 August 2009

line laju....yuhooo!!!!!!!!!


tak ku sangka cempedak jadik nangka...
aik,pe kaitan cempedak ngan tajuk en3 aku nie...
huhuhu....

en3 nie aku post dari kampung aku...
gumbira....=)

walaweh...line kat umah my grandmother nie sgt2 la laju..
ape kes line kat kampung lagi laju dr kat umh aku?????
kes nye sbb kampung aku dkt sgt2 la ngan putrajaya & dkt la jgk ngan KLIA...
of kos la line tenet a.k.a internet kene laju btl x...

line berukband kat umah aku plak xdela laju sgt...
tp xleh challenge laju nye ngan kat kampung aku..
sbb nye umah aku kat ceruk kampung..lalalala...
kampung aku plak dkt ngan bandar...


aiy000..terbalik sudah...
bley plak kampung aku lagi maju dr kawasan umah aku...
hahaha..
ape kes??

slalu org mengomel kalo balik kampung x bley nak on9 la..xde line la..
tp aku x,aku sgt2 suke blik kampung....huhuhu.

nikmat nye ber 'online' di kampung....
lalalala...
=)



22 August 2009

my temporary handphone



sedih nye x pat bersame ngan eric I....
uwa999...=(

skang I dah de peneman yang baru...
handphone biase2 sajork..
bkn cap ayam..tp cap N0kia..hehe..

new handphone from my dad..
actually handphone nie syarikat bg my dad..
tp my dad bg I gune, sementara menunggu eric sembuh sepenuhnya..
huhuhu..gumbira..
okey la tu kan...

tp I still syg lagik kat my eric..
sbb byk kenangan I ngan die..
sob..sob..sob..(T_T)

*eric adelah my handphone..sony ericson w300

21 August 2009

selamat berpuasa



hye k0rang ngah watpe 2?

best nye nak puasa...pastue raye..

dikesempatan nie saya nak ucapkan selamat menjalani ibadah bulan Ramadhan
ntuk umat Islam kat luar sane 2....
-ayat harus skema ok-
huhuhu....

bulan yang penuh keberkatan nie kite warnailah ia dgn amalan2 yang mulia..
yang dapat menambahkan lagi pahala & sem0ga dapat mengurangkan d0sa..
amin.....

selamat berpuasa dari En.Mustafa Ma'arof & Pn.Siti Kalthom sekeluarga...-nie my parent-








19 August 2009

s0 sad (T_T)...


damn!!!!!

uwa999....
my Lovely handphone r0sak....
beng0ng!!!!!!
kene virus ke?
b0d0h la....


screen blank...
x appear ape2 pon...hitam jerw...
x bley nak 0n p0n...
saje je nak meguji kesabaran aku....

handphone aku kene h1n1 ke???
oh n0......



n0te:
de x sape2 nak belikan handphone baru???? wink..wink..

credit t0 ateh sbb bg pnjm handphone die sementara...
tq s0 much....


18 August 2009

nasi ambeng...

.
korang penah dgr nasi ambeng??
bkn nasi ambang..nasi ambeng la....
penah mkn x?mesti de yg x penah mkn kan...
sape yg penah makan sila angkat kaki..hahaha....
best wo nasi ambeng...
nasi ambeng nie mknan org Jawa...

nape aku ckp pasal nasi ambeng??
sebab aku Jawa ke?
mm,adelah ckit2 darah Jawa...
ckit la sgt..atuk aku Jawa,s0 aku Jawa la kan...huhuhu...
seyesly,aku & family aku x pandai langsung ckp Jawa...
bapak aku leh cikit2 je ckp Jawa...
kate Jawa tp xpandai ckp Jawa...
pe da.....

smlm jiran depan umah aku bg nasi ambeng...
die ade wat kenduri tahlil kot...
tp x sempat la snap pict nasi ambeng tue...
masing2 dah lapar....
pict nie pon aku amik kat pok cik g00gle...

nie la rupe sebenar nasi ambeng...


bile mkn nasi ambeng aku teringat la plak yg aku penah wat presentation
pasal nasi ambeng...
mase 2 aku sem 1..class english..my lect suh present pasal mkn tradisi...
x kesah la makanan ape...
aku pon present la nasi ambeng...
ramai gak la yg xtaw nasi ambeng tue hape...
lucu je bile ingat blik...


note:nasi ambeng nie bley makan 4 @ 5 org..
sbb nasi die byk..mkn ramai2 dlm dulang..
xpon bungkus ntuk mkn kat umah ngan family..
sape org Jawa kat cnie??


14 August 2009

doktor @ ahli pharmacy????




uiks...
aku nak jd doctor ke? atau ahli pharmacy??
tukar profession sudah...
lalala....

pelik x???dari computer science student g jadik pharmacist...
huhuhu..,
xpenah di buat dek org kan...

aku sesajork jew melaram pakai baju makmal adk aku...
die balik choti mid semester..
die amik sains hayat kat matriks..
jd doktor la die..
so,aku pon melaram la kai baju die..
bile lagik kan...
aku nak jd doktor x layak..
dapat kai baju kot makmal nie pon jadik la...
melaram sungguh...
poyos je kan...

de gaye cam doktor x?

doktor yg berjaya..hahaha...

12 August 2009

kantoi


semalam I call you, you tak answer
you kate you keluar pegi dinner
you kate you keluar dgn kawan you
but when I called Tommy
he said it wasn't true

s0 I dr0ve my car pegi Damansara
Tommy kate maybe you tgk bola
tapi bile I sampai..you
you tak ada
lagi la I jadi giler

s0 I called and called
sampai you answer
y0u kate s0rry sayang tadi x dgr
my phone was on silent,
I was at the gym
tapi latar belakang
suara pompuan lain

sudahlah sayang, I don't belive you
I've always known that
you words were never true
why am I with you??
I pon x tahu
n0 wonder la my friends
pun x suke you

s0 I guess that's the end
0f 0ur st0ry
akhir kata she accepted his ap0l0gy
tapi last-last kita dapat tahu
she was cheating t0o..
with her ex-boyfriend's
bestfriend, tommy...
kantoi!!!

s0ng by: zeE aVi..

11 August 2009

bile nak konv0 nie???



bile nak k0nv0 nie???

xsabar dah nie nak tggu..

mmbe2 dr universiti len sume dah k0nv0...
=(

yun:acha,kamu bile konvo?
aku:ntah la...kate bulan 8 nie..tp xde berita pon..pas raye kot..yun bile?
yun:dlm minggu nie gak yun k0nv0..
aku:wah..best nye yun nak konvo dah..

jelez aku mmbe kat U dah konv0..
me bile lagik?

sabau..sabau..bak kate org melaka..huhuhu..


KPTM 0h KPTM...bile nk k0nv0 nie?

05 August 2009

Friendship Card dr Cik Yana..


[Forever-Friends-Cards.jpg]


Friendship Card dr Cik Yana..

c0mel jerw card nie kan secomel tuan yg bg nye jgk...
aku suke card nie sbb aku suke bunga putih tue...
sbb bunge tue cantik,suci...
sejuk jerw mate memandang card nie..
cam skema je ayat aku..

lalala...


btw,tq ye cik yana...


04 August 2009

award dari dak arejar

hari nie hupdate pasal award jerw k...

nie plak award dari my fwen dak arejar a.k.a dak siti..

actually award nie dah lame dah den dapek..
skang baru nak tepek kat blog..
dah alang2 line tenet laju..pe lagik kan..


1)copy award untuk diletakkan di blog anda


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

-manyak cakap..(sgt friendly la die)
- juni0r aku kat kptm...
- sahabat yang baek
-die sorg je girl dlm adik badik die..
- kampung die kat melaka..(den dah ponah poie)huhuhu..
- org kampung panggil die siti..

3)nyatakan 9 fakta tentang diri anda sendiri

- addict blog dah skang
- budak diploma in computer science
-ex-student kptm
-seni0r kepada dak arejar + dak mala
-cool
- makan+tido+makan+tido..(tp x gemuk2 jgk)
- pengumpul novel yg sejati..(sy adelah peminat novel ok)
- dan jugak peminat komik grafik..
- de family yg sgt penyayang dan bahagia

4) pilih 10 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka

-garner >my bestie
-tangan hitam >kawan kat blog
-kak naza >akak yg cumil
-hani >blogger yg sempoi
-fateha >the cool girl



sekali 3 award

aritu aku jln2 la kat blog2..sambil2 usha blog yg best..
jln2 kat blog nie best,x membahayakan kesihatan sbb xkene h1n1 kat lam blog..
huhuhu....

ngah jejln kat blog2 nie aku tersinggah la kat 1 blog nie...
bley tahan gak blog die...
sbb fully english ma..
bkn selalu pon aku tgk blogger melayu tp writing english..
blog die pon agak sempoi..
aku pon join la jd follower die

tup2..die bg 3 skali award dr blog die..
wah..manyak nye award..
selalu 1 jerw kan org wat..

-nie untuk blogger yg view blog die..-
view blog pon dapat award..


-nie ntuk blog yg cute sahaje..wah,gumbira nye dapat nie..-

-nie plak ntuk sumer follower die..-

nway,thanks taw ihsan...
award2 kamu cumil dan cute..


02 August 2009

nak delete yg mane ekh?

mesti korang pelik kan title n3 nie...
nak delete yg mane ekh?
pe yg aku nak delete ekh?

aku ngah pk2 nak delete laman sosial aku nih...
friendster,tagged,myspace,hi5,facebook & cam2 lagi la yg aku join...
tp xde la na delete sumer nye...
delete 1 @ 2 jerw..
yelah,aku bkn nye slalu on9 pon kat tempat2 tue...
daripada acc aku wujud,lebih bek aku delete kan..
tol x...huhuhu...

1) Myspace- syg plak nak delete...sbb mmbe kat ex-college sumer de mespes..
so senang nak contac2t..
kalo aku delete kang lost terus..
lagipon,bdk yg ku admirer pon de mespes..rugi gak kan kalo delete..
huhuhu..sengal la aku..
mmbe2 mespes xde la ramai mane pon..800 lebih jerw..nak delete ke x?

2)Friendster-nie lagi dah lame sgt aku x on9..
dah bape bulan k0t...aku xske sgt la frenster nie..
aku wat frenster pon sbb nak cari balik mmbe2 sekolah time menengah ngan rendah..
tolak mmbe tadika jerw aku x cari..
sbb aku dah luper..huhuhu..ingt2 luper..keji jerw..
nak delete syg plak..
dr frenster la aku taw nie si polan nie dah kawin...si polan nie dok oversea..
si polan nie tulah..si polan ni camni la....
so,xleh delete la gamak nye..=)

3)Tagged- hape mende la tagged nie..aku join pon sbb mmbe aku invite...
cam xde pekdah jerw tagged nie..wat nyemak jerw..
yg add aku pon ntah malaun mane ntah...aku pon xkenal..
yg sedap mate memandang je aku approve..hahahaha...
ngah pk2 gak nie nak delete..
7
0% mybe aku delete tagged nie..


4)Facebook @ mukebuku-aku wat facebook nie baru taun lepas kot..
sbb cam best je facebook nie..cam ramai je yg ade kan..so aku wat la..
aku ingt lg sem lepas lecture network tanye kat kelas sape yg de facebook..
aku ngan bangga nye angkat tangan..tengok2 2 0rang jer yg de.
.aku ngan mmbe aku..
yg laen wat muke pe bende tue facebook...
skang nie alhamdulillah rate2 dak klas aku de facebook..
so,cam xyah nak delete la kan..
lg pon byk quiz2 yg cam bangang & best jat facebook.
aku jawab kuiz je keje nye..
lalala...xjd delete..

5)hi5-menatang pe hi5...hahaha..
aku pon xtaw...aku maen wat jerw..
saje2 jerw..langsung aku x penah on mende nie..
mmg aku nak delete la..
99.8 % aku nak delete..
YES..i want 2 delete hi5...

p/s:korang rase ne yg aku patut delete?
ke aku patut delete semua?...
mm,agak2 la ye kalo nak delete semua..
agak melampau sungguh..




01 August 2009

Hepy BufDay Ayu.....


special entri 4 my bestfriend Ayu....
n3 nie dibuat ntuk kamu sorang je..

Nurhidayu bt Zamani..

(sowie la kalo editing x cantek..)

hepy bufday ntuk kamu sayangku.........
ko adelah kawan aku yg
  • best
  • comel
  • cool
  • semuanye la..
3 tahun kite b'kawan,
3 tahun jd roomate and housemate..
mcm2 suka & duka kite harungi..(ayat aku xleh bla...)
rindu nak dgr ko ketawa kuat2..huhuhu..
rindu nak rase rendang daging mak ko yg sedap tue..

oh,lagi satu masak lemak tempoyak mak ko wat...

mmg sedap sgt2 la...

rindu nak msk same2 ngan ko...

uwa999....=(

btw,Happy Birthday t0 you my friend...
h0pe u happy,smile always...

smoga ko cht selalu & dimurahkan rezeki..
sng t nak blanje aku..
huhuhu...

Friendship . . . . . . is you. . . . is love. . . . is shared. . . . is forgiving. . . . is understanding. . . . is shared secrets. . . . heals many hurts. . . . is not judgmental. . . . is shared laughter. . . . is slow and steady.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...