29 June 2010

=(



siput sedut lagi laju....
huh~~ =(
tension nye kalo tenet lembab...
budus!!!!!! vavi!!!!!!!! beng0ng!!!!!!!!!

nak blogwalking pon amik mase...
geram2x..

26 June 2010

SPAIN layak..yeah...:)




tak sia2 aku bangun kul 2.30 pagi td..
semangat nak tgk spain lawan chile...
lagi semangat aku tgk b0la dr study..hahaha..
sengal jerw...
bola2...


SPAIN layak ke pusingan seterusnye..
yahooo00!!!!!!!


cayalah Villa...
luv SPAIN..<3

nex game lawan ngan portugal..
ouh, portugal pon aku minat..
mesti tgk ni.. =)



VS





24 June 2010

..................................




uwaaaa!!!!
pasni dah jarang nak blogwalking..
adus..cedey nye..
sbb mokcik nk mempelajari ilmu baru..
ceh..ayat aku xleh blah..
hahaha...

cuti aku dah nak abeh sebenarnye..
tggal bape ari je ni..
pasni start kuliah blik..



kalo aku xdtg blog korang, rajin2 la korang dtg blog aku ye..hihi
kasi up trafik kt sini k...
=D

- rajin nye- cmni ke aku??hahaha..harapan la..

kalo mokcik rajin sgt macam pic atas ni mmg x sompat nak blogwalking dah..
hehehe


** semester ni sy dok umah..dah xdok asrama..
dah kate U dekat..so, ulang alik je ar dari umah..
hihihi...


23 June 2010

tahniah untuk member2 ku..



congratulation ntuk mmbe2 ku yg dapat tawaran ipta..
best nye korang....
tahniah cipah.dye dapat uthm
tahniah azie.dye plak dapat unimas
tahniah dayan. dye pon dapat unimas jugak..


murah rezeki korang dapat ipta..


**if dayan pegi unimas tinggal aku ngah zakiah je 'bunga' kat kelas tu..




kaunter pertanyaan aku...



yeah..
kaunter pertanyaan aku telah dibuke..
ha..kalo korang de sbrg keraguan @ pertanyaan
leh tanye kat kaunter aku tu....
hehehe..

kat mane nak tnye??
kat sebelah ni ade..
yg cm ni ha..


xpon korang klik cni...


aku baru berjinak2 nak wat menatang ni..
org laen dah lame de..
xheran pon kan..
hahaha...

so korang kalo blogwalking tu tanye2 la soalan ye..
org kate kalo malu bertanye sesat jalan..(de kene mengene ke)
hehehe...




22 June 2010

100 followers..thanks tiza..



eh, dah 100 followers blog capuk aku ni...
blog aku ni burok je..xchantek pon..
and update pon saje2..hehehe..
thanks to tiza coz jadi followers echa yg ke 100...
and thanks to all yg sudi follow my blog..

to tiza: xiexie...blog kamu nice..
loike entri yg de pict robert pattinson tu..
sbb echa pon minat kat robert pattinson tu..
dye sgt ensem kan2..
wink..wink..


lagi skali nak ckp..thanks tiza..
=)


21 June 2010

nex week dah start sem baru




nex week dah masok sem baru..
cepat nye mase berlalu...
ke cuti aku yg sekejap??
haha...

dah puas cuti..
tp xready nak blaja..
cmne 2..?
???

next sem 6 subject..
adeh, berat tu..
wish me success ye kawan2..
=)


update sambil dgr lagu honey bee by zee avi..
nice song..
=)


rewang...



rewang...
ape tu rewang??
rewang tu bahase org jawe...
maksud nye g tolong2 kat umah yg nak wt kenduri..

tbe2 wat entri pasal rewang lak..
zaman skang dak2 mude ade tak yg still g rewang??
mmg susah la nak nmpk mude belia nie pegi rewang..
(ayat ni cam kene ngan aku jer)

aritu aku de g kenduri..malam tyme tu..
g ntuk makan je..ehehe..rewang pagi tu aku x ikut..
mak aku je pegi pagi tu..aku just antar dye pastu blik..
hahaha
bukan pemalas okey, tp i malu...nnt ramai lak yg nk wat jd menantu..
hahaha..perasaan betui la..

mase malam kenduri tu..
ade jiran kawasan kat umah aku tu..
anak dara dye rajin betol tolong2...
mak aku siap puji2 lagi dak tu rajin bagai..
huh..i pon rajin okey..
tbe2 lak aku emo~~..
kalo dekat2 tu mmg aku g..
tp kalo jauh ckit dr umah kirim mak aku je..hahaha..
:D




gambar cilok kat google..
sape punye gamba nie, i amik taw tepek kat blog..
:D


18 June 2010

kimia..:)




kimia - melda ahmad

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu
kau seru akulah pelangi cintamu


penyanyi die pon cute..


note: ske dgr lagu ni..nice..
syiok..;)



17 June 2010

SPAIN kalah??



shit ar....&%@#6h@$%
arggghhhhh!!!!!!
OH TIDAK...
ngah geram ni spain kalah lawan switzerland
adey cmne bley kalah
bengang je penyokong SPAIN..(aku la tu)
xpe2 next game SPAIN mesti menang..




15 June 2010

dunia baru reunion..=)




dunia baru dah kembali...
dunia baru reunion...
kne tgk online kat gua.com...
setiap isnin, rabu ngan jumaat..
kisah opie dah gemuk...
gemuk2 opie pon dye tetap cun...
hehehe..
jom layan dunia baru reunion..
=)





rajin2 korang g la tgk kat gua.com tu..
aku letak kat cni episod 1 je..
huhu


14 June 2010

~~spain~~




chantek ar kalo de jersey betul2 cmni..
pict ni amik kat fb...
nape n0.9???
sbb torres pakai no.9 kan..
i loike..
;)









13 June 2010

hujan bunga..- - - ;<@


Hujan Bunga Di Kuala Lumpur
Ana Raffali

Ramalan kaji cuaca kata
aku kan jatuh cinta
tapi tak pula beritahu dengan siapa.
Lalu hari ini ku berlari
mencari-cari
si dia yang bakal
miliki hati ini.

Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.

Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata
hujan ini tak akan reda.

Ikut rasa ingin sahaja
aku hampirinya
tapi ku takut apa pula kata semua.
Bukan senang untuk
ku meluangkan masa ini
sekadar peluang mengisi
ruang kosong hati.

Mungkin dia ada disitu,
tersenyum padaku,
namun malu-malu.

Hujan bunga di Kuala Lumpur
kini sudah tiada masa
untuk mencari payung
berteduh kita bawah surat khabar
lalu terbaca berita kata
hujan ini tak akan reda.



like it..cm kene je lagu ni ngan aku...
hahaha...pasan lak..

10 June 2010

saje suke2....:)



saje ske2...
hehehe..
(^_^)
:)


p/s: click gmbar ntuk lagi jelas..










p/s: xjelas la plak..sila click pd gambar kalo nak jelas..
huhu..

hahaha...
dialog tu sume saje aku reka2...
jgn mara eh...hihihi..
nk bg glamer ckit kawan2 aku kat blog aku nie...
hahaha..
syg korang sumer...





09 June 2010

i miss u bodoh!!!!!!!!




" i miss u bodoh!!!"

"i love u bodoh!!!"

ni la die antara dialog yg aku ske dlm cite Radit dan Jani...
sgt sempoi kan....
hahahaha....
bodoh!!!!!


korang penah x tgk cite Radit dan Jani ni...
sape yg penah tgk tu ending die sedih kan...
last sem aku dah de citer nie, tp asyik luper je nak tgk...huhu
my senior from indonesia ckp dye tgk citer ni sampai menangis...(T_T)
huhuhu...
tu yg aku tgk..sedey ke x...
best jugak citer nie...last2 dye mmg sedey ar...





cite ni dah lame dah..tahun 2008..
sesuai ntuk jiwa anak muda..
nak taw sinopsis dye korang google ar sendirik ye..
huhuhu...




08 June 2010

syukur dgn result yg saya dapat




pagi2 lagi my bro ckp result dah kuar..
pastu nara lak msg ckp result dah kuar...
aku yg mamai2 nie pon kate oyeke...

now baru pas check...
mula2 tu scary je beb nak tgk result..
dup dap dup dap..
pas tgk rase lega
dan tersenyum sorang2....
=)
syukur alhamdulillah sgt2....
syukur sgt2 dgn result yg sy dapat nie...
next sem kne berusaha lebih ntuk dapatkan dean list...
hehehe..


to dayan: nak mintak awak jd guru sy bleh x?? ;)
result ko gempak ar..



07 June 2010

goodbye tagged



yesh...sudah ku delete account tagged aku...
b0san ar tagged tue..
wat pon sbb ske2...
now i dah delete..
pasni mybe giliran myspace dan friendster plak..
dua tu dalam perbincangan nak kne delete..
hahaha...





06 June 2010

bosan2 layan nie..=)



sambil ber'blogwalking' kat blog aku ni layan ar video nie..
sgt lawak ye kawan2..
hahaha..
(^_^)






ni lagi satu...



korang layan la ye..
banyak kali aku ulang2 tgk..
hahaha..
sengalan..



05 June 2010

Kris-Tiara..



jom layan lagu tiara...
pesal lak aku tibe2 layan lagu nie..
hehehe..sajork jerw..
lgpon aku mmg shuke lagu nie...


kris - tiara

jom2 karok lagu nie..
huhuhu..



-tiara by shahir af8-

so, layan la lagu lame nie eh...
syiok...=)




02 June 2010

B.0.S.A.N + B.0.R.I.N.G



siyes sy ckp sy BOSAN..
makcik b0san nyah...
xtaw nak watpe...
aduyai....
setiap ari pk nak watpe...

giler b0san tahap mer0yan nie...
help me plez...
(T_T)

online pon B0SAN...
ggrrrrrrrr.....
de x idea ntuk ilang kan b0san...?





01 June 2010



lame x jawab tag....
my bestie mar suh sy jawab tag nie...
thanks dear....
jom2x kite jawab tah..
hehe


1) apa yang bermain di fikiran you all sekarang?
(b0san + windu + pk nak shopping + bla..bla..bla..)
macam2 aku pk..

2) apakah nama samaran you all?
-kakngah **panggilan kat umah
-aisha
-acha
-asha
-echah

3) berikan 3 orang yang you all sayang?
-mak saya.
-ayah saya..
-chenta hati saya..
(tp xtaw sape)** blom ade lagi=)


4) panggilan untuk 'si dia'?
xde. sbb sy blom ade 'si dia'..


5) hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa?
hadiah yg ikhlas dan penuh makne..yg sy boleh ingt sampai bile2..
hehehe...
=P

6) blog mana yang you all suka visit?
i maen terjah je blog mane2..
huhu
=)

7) tag kan kepada 8 blogger you all

nak bg sume org bley x...
sy baik ati nie..
sila2 kan amik ye..

aku ada kamu...



baru beli novel nie last week...
citer die besh....
korang yg blom beli baek g beli...
byk info gak kite leh dapat dr novel nie pasal sihir & saka...

mar, ella & ayu cepat2 g beli novel nie..
korang kan giler novel..
huhuhu..


note: novel dah abis bace...cuti lame lagi nie..mau bikin ape ye?


susun silang kata



jom susun silang kate...
hehehe...

lagu ni nice...
i loike..=)


susun silang kata - aizat

Aku ingin bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya
Dengan kehadiran kau dan aku

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

(korus)
Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

(ulang korus)

Dan tak kira apapun
Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu

(ulang korus 2x)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...