07 July 2011

Contengan Jalanan






Contengan Jalanan by Hlovate...
"contengan pengalaman perjalanan cari Tuhan"

banyak kali gak aku cari novel Contengan Jalanan ni..
1st mase kat pesta buku PWTC dulu..aku g kat booth JS tgk novel Contengan Jalanan dah sold out..
then g carik kat kedai2 buku..banyak xde..uik, susah plak nak carik novel ni..
s0 malas la nak carik..
tup2, dapat adiah novel Contengan Jalanan dari some0ne nih..
name biar la rahsia ye..hahaha..
adiah bufday kate nye..okey..thanks sangat2 kat kamu..

cam taw2 jer aku ske novel karya Hlovate..
and then cam taw2 je aku mmg tgh carik novel nih..

aku dah abes bace Contengan Jalanan nih..dalam 1 novel ni ade 2 kisah..
Contengan Jalanan ni kisah dua remaja lelaki yg mencari erti hidup and tujuan hidup..
ni aku citer skit pasal novel ni..

1st kisah pasal Fend...name sebenar Affendy..dlm hidup dye ade 5 benda yg bermakna..
camera DSLR, gitar, Dell, HTC & Ipod..dye ni suke lukis @ sketching then dlm mase yg same dye minat muzik..
and then ade band Creepy Hues..mmber Creepy Hues (azad, pa'an, erdi & k-square).
Fend mula sedar erti hidup lepas dye pergi backpacking dgn sepupu dye Chad kat Sydney,Australia..

2nd story plak pasal K-Square..name betol Ku Kamaruzzaman..
dye ni plak mmbe Fend dari kecik lagi..1 kg plak kan..
K-Square ni sempoi giler and sgt2 cool sbb pergi backpacking sorang2 kat Indonesia..
berani plak kan..dah la xkenal sape2 kat sane..nak taw tujuan hidup kite ape ade hal kan backpacking sorang2..

tu je yg aku leh citer..nak taw lebey gi carik buku nih..haha..
xrugi beli sbb kite leh dapat manfaat dari buku ni..
banyak meaning..

overall, jalan cerita novel ni mmg sempoi..then banyak makne tersirat..
plus ade selit meaning ayat2 Quran..mmg bagus..
xde nak loving2 couple punye citer ha..

btw, thanks sgt2 kat 'org tu' yg bagi novel nih..
saya suke sangat..hehehe..

2 comments:

  1. nak taw sape yang bg , hihih ,
    nak taw gak , nak taw gak heeee :D

    ReplyDelete

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...