14 February 2012

Cinta Kontrak




sebenar dh lame aku beli novel nih..awal bulan 1 kot..
tp skrg baru dapat bace..
bukan ape, xde mase..bizi ngan assignment sumer..konon la..hahaha..
mula2 ingt xmo amik sbb cover dia sangat la biase2 jer..
tangan henna..tgk cover,tak menarik minat pon nak bace kan..tp tgk sinopsis dye best plak kan..
lagipon ramai yg ckp novel ni best..


aku beli buku ni kat kedai Buku Popular..
Best Seller kot kat Popular..no.1 dlm carta..
wah dh mcm lagu plak kan de carta2..
tu yg rembat tu..pakai baucer 1 Malaysia plak kan beli..

novel ni best giler...best sangat2..
penceritaan dia pon sangat la sempoi...xbosan la kalo bace..
aku suke citer yg sempoi2 ni..

sinopsis Cinta Kontrak:

"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.
Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.
Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato' Eddy disebuah syarikat besar.
Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.
Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?
"Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!" selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan.


sile la beli ye..mmg x menyesal la kalo bace..serious aku ckp..
nak pinjam dr aku buku ni mmg x dapat la ye..
bukan pe, de mmbe yg pinjam novel2 aku tp x reti2 nk pulangkan balik..
s0..xmo dah nk bg pinjam org..
gi carik sendirik la weh kat kedai..huhuhu..



note: penulis dia sangat mude ye..baru umor 19 tahun beb..salute la kat dye sbb novel dye sangat menarik + best..caya la dik..


13 comments:

  1. Yuppp~ Citer nie memang bestt giler! Hee. Cik Fiza pon baru je beli n baca. **Guna baucer 1M jugak. hee ^^

    Memang x rugi la beli novel nie ^^

    ReplyDelete
  2. mcm best je novel ni, ni nk kne cri ni. .hehe

    ReplyDelete
  3. cik fiza: betol tu..best sgt..hihi

    syamira: mmg best pon mira..baek carik, x rugi pon beli..

    ReplyDelete
  4. pergh muda lagi penulis nya. tapi sayang saya tak baca novel punya orang haha

    ReplyDelete
  5. WOW! MCM BEST..NO BELI JUGAK.

    ReplyDelete
  6. rEd: lame x dengar citer ye..

    naz: xpe..bce sinopsis jer pon boleh..HAHAHA..

    ReplyDelete
  7. fyna: best fyna..xrugi beli..sbb dia ade selitkan islamic2 sikit..nice..

    ReplyDelete
  8. perempuan dan dunia imaginasinya/fantasinya(novel) , ehehe....

    i memang tak pernah nak reti baca, pening kepala baca lama2. kalu baca pun part 1....sampai part 3... tak ingat dah part 1 mcm mana.. -.-"

    member kata i baca takde feel... lol

    ReplyDelete
  9. ejam: cube kalo de feel..mesti minat..huhuhu

    ReplyDelete
  10. adik baca juga novel. tpi English punye la...

    feel ye? mcm mana nak dptkan feel tu? :D

    ReplyDelete
  11. novel English pon best2 jugak..
    ala, kalo dh bace mesti feel ade punye..hihi

    ReplyDelete
  12. dah jadi macam trend plk skg ni kn..kawin kontrak..cinta kontak..sng ckp sume nak kontrak =)

    ReplyDelete

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...