08 August 2012

iftar dan manik tampal




jumaat lepas aku pegi jalan TAR dgn ririn aiza and kawan dia ain..
jalan2 nak carik tudung and adik aku nk beli baju kurung katanya..
plan nak pegi ari biasa, xsuka pegi weekend sbb confirm sesak..ingatkan ari biasa tak sesak la..
rupanya tak jugak..sesak okey..sbb jumaat kan lunch hour panjang, s0 ramai la yg serbu jln TAR..
best pergi jalan TAR sbb banyak pilihan and ko bleh tawar menawar dengan penjual tu..

ada satu kedai ni korang siap boleh tampal manik lagi kat tudung @ baju kurung korang..
mula2 xtaw yg kedai tu bleh tampal manik skali..adik aku la ririn dia tanye akak tu dia nak design manik mcm kat tudung display tu..akak tu kata dia boleh buat..bestkan kita boleh pilih design and manik kaler ape yg kita nak pakai..diorang buat sendiri design tu..best kan..tp aku lupa la nama kedai tu apa..hahaha..
pandai2 la carik ye..:)

manik satu besen..ko adooo..
abaikan kaki itu..tu bukan kaki saya..;)

proses buat manik..


dah penat jalan2 kat jalan TAR, kitorang pi terjah TS pulak..
nak carik kasut raya ngan beg..
pastu iftar kat situ sekali..
kat TS aritu iftar kat Station Kopitiam..

aku order ni..Chicken BBQ Grill..biasa2 je rasa..


air kami..aku order 2 air..tu p0n mcm tak cukup..


IFTAR RUMAH NENEK
banyak beli je..

kepak ayam tu aku beli kat bazar ramadhan putrajaya..
best pergi bazar putrajaya..macam2 ada..
arnab panggang p0n ada..


ikan patin masak tempoyak..
sangat sedap...tak hanyir pon ikan tu..



No comments:

Post a Comment

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...