30 August 2012

cerita raya




aku baru terhegeh2 nk update pasal raya..
orang lain dh update pasal open house bagai..
biar kan sajalah...

raya tahun ni balik selangor..
dh mmg tiap2 tahun balik selangor p0n..kata anak jati selangor kan..
mcm biasa aku balik Salak Tinggi &Dengkil..
dari Bestari Jaya ke Salak Tinggi sejam jer..speed p0n biasa2 je aku bawak 100 - 120kmj..

1st day raya..muka nak control ayu jer..menyampah..

anak2 dara en.mus & puan kalsom

my mom with kak eina (menantu)
bersalam salaman..
bersama kazen2 terchenta..


gegirl2 sajo...
raya ke 2, 3 & 4..

raya ke 2 kat area2 Salak Tinggi & Kg Lanjut..



me in pink...


raya ke 3 adalah aktiviti bebas...hahaha..bebas la sangat..
aku ngan arni(cousin) gi jalan2 main bowling kat The Mines..
mak ngan ayah serta adik2 lain gi raya kat Seremban..
#ItuPerkaraBiasa bg kami pergi shopping mall tyme raya..
kat tempat kau adoooo..hahaha



baju dh mustard..bola pon nak mustard jugak


watak2 utama yg pergi The Mines..

mula2 plan nak keluar ngan cousin2 perempuan semua..tp ada yg dh start kerja..
hasilnya watak2 di atas je la yg ada..

raya ke 4 pergi negeri sembilan..
almaklum la ramai sedara kat n9..
pergi Felda Palong, Felda Pasoh



arfan comel....
geram ngan apan..bijak sangat budak kicik ni..
umur baru 1 tahun 8 bulan tp petah cakap..



budak jepun sesat beraya..hehehe..
raya umah Pak Itam sekali dtg pulak budak Jepun beraya..
budak Jepun ni dok homestay kat umah makcik sedara aku..
dah alang2 makcik sedara gi raya umah Pak Itam dia bawak sekali budak Jepun ni..
tak kan nak ditinggalkan pulak..untung2 bawak dapat duit raya kan..hehe..
lagip0n dapat la diorang kenal budaya & adat kita..
yg kelakarnya dak Jepun ni gi makan kacang parang dengan kulit2 sekali..
pastu muka dh lain..hahaha..
ngek betol..tercekik agaknya..


okey la dh penat menaip....
kbaiiii
(xtaw nk buat ending)









2 comments:

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...