30 January 2011

bestfriend lelaki dan perempuan..



'selalunya..kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baek @ kawan bek @ bestfriend, salah seoranf mesti akan 'tergelincir' @ terlebih suka!!!'

ni ayat dalam novel yang aku bace 'Untuk Awak Teja Aulia'..

korang setuju x kalau lelaki dan perempuan berkawan baek mesti salah sorang ade perasaan lebih dari sorang kawan..means sayang lebih @ SUKE + CINTA kat mmbe dye..x kesah la lelaki tu ke atau perempuan tu..tp mesti akan tangkap cintan kan2...setuju x???

pada aku la..lelaki dan perempuan boleh kawan biase jer..

sape de pengalaman macam ni???

ceciter2..huhuhu..


aku de beli 3 novel..bukan beli sekaligus, tapi beli asing2..
sinopsis ntuk 3 novel yang aku bace ni adelah kawan baek antara lelaki + perempuan..
then masing2 de feeling kat kawan baek sendiri..w0w menarik kan..

-spanar rindu skru-
amin & azreen yg kawan baek dari kampung lagi..
pastu de halangan..dan amin bawak diri..
diorang xtaw yang sebenarnya diorang berchatting diantara satu sama laen..


-untuk awak Teja Aulia-
Adil & Teja Aulia yang berkawan baek dari zaman sekola lagi..
diorang memang rapat..
bile dah masok U dan masing2 dah jauh,
baru Adil taw yang dye suke dan sayang kat Aulia..
plus, Adil sanggup datang dari Johor ke Terengganu semate2 nak jumpe Aulia.


-Jet Jonah-
kisah Izzat yang dipanggil Jet & Jannah yang dipanggil Jonah..
diorang berkawan baek sejak dari kecik lagi..
lepas keluarga Jonah pindah rumah mereka dah x berhubung lagi..
1 day Jet berjaya menjumpai facebook Jonah..dan mereka berhubung kembali..
Jonah berada di Kota London..dan dye xtaw yang Jet pon berada di Kota London..

' ya, biarlah Kapten Jet yang mengemudikan hati itu ke hati ini!'

sweet citer ni..sempoi giler..

aku cite skit2 jer, nak taw lebih lanjut sila beli di kedai buku ye..;))

to Ayu...weh bace Jet & Jonah..best weh..




2 comments:

  1. korang memangkan..kalo wat review sal novel je msti nak mention nama i..
    cis...saje nak kasi i menjeles la ni kan..

    p/s- arini mara da masuk..nak g bli lah.HAHAHA ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha..jgn marah noks..
    i taw u minat novel thats why la i link kan u name..hehehe..

    cepat2 g carik..nnt share2 lanovel yang u beli lak..;)

    ReplyDelete

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...