30 January 2011

rushing + saket mate..



ni ari rabu last week punye cerita..
standard la kalo ari rabu je kelas aku akan start pukol 11 pagi...
kne masok lab..b4 ni my lecture kate kalo dye nak wat kelas kul 11 baru dye inform..
then, aku xde dapat informer dari sape2 p0n yang ckp ade kelas pagi tuh..
s0, bajet xde kelas la kan..

actually aku dah bangun kul 8.30 then mate aku gatal2..
cause i got eye pain a.k.a saket mate..
so aku makan ubat gatal mate yang doktor bg..
mak aih, ngantok kot..sambung tdo terus pas makan ubt tuh..zZZzz

pastu tgh tido tu bley plak aku terdengar org melalak..rupe nye ringtone hp aku..
de calling from my bestie bukan tizz
zakiah..

zakiah: hello acha!!
aku: ye..(ngan mamai lagi ni)
zakiah: weh, aku nak cakap ni..ko tarik nafas panjang2 taw..<--suspen je minah ni
aku: nape?? (mamai lagi)
zakiah: ade kelas la weh kul 11..
aku: HA???? KELAS??? <--terus tgk jam..dah kul 11.30
zakiah: ha la..lab network.ade weh, singh gtaw..kene present network yg kite wat tuh..
aku: lorh..pesal xde sape2 inform pon..
zakiah: tu la pasal..aku pon xtaw ni..aku x mandi lagi ni kot..
aku: alamak, aku pon x mandi gak weh..<--minah ni mmg mandi lambat kalo xde kelas..hehehe
zakiah: aku siap2, pas aku siap aku msg ang..
aku: okey2..

terus g mandi..tyme tuh dah kul 11.30..
mandi pon ala kadar jer..nak cepat kot..
siap2 terus pegi..dekat kul 12 aku sampai..zakiah dah mai 5 minit awal dari aku..
hahaha..
lantak la..seb baek sir x marah..sporting kot dye..
aku mai dgn mate merahnye..
dah macam zomba dah..eh silap..zombi..
mane x nye..mate merah..macam zombi la kan..huhuhu..
lantak la, pedulik ape aku..ahahaha..
pas 5 minit sampai terus present..
tunjuk cmne lappy ko nak ko nak share file dengan lappy kawan ko..
bukan pakai buntooth @
bluetooth..tp pakai network.
simple je kan..dan berjaya buat..hahaha..
lega..
sir cakap GOOD..hehehe..


wpon rushing2 tp berjaya gak present network dgn jayanya..
gumbira2..:))



bukti mate aku sakit..ceh, bukti konon..

tu belah kiri..now, belah kanan lak menjangkit..aduyai..
de sape2 taw camne nak hilangkan sakit mate ni..
dah titis ubat manyak kali dah..
any idea/petua??


8 comments:

  1. xnak tengok! sakit mata >_< huhu

    ReplyDelete
  2. petua untuk hilang kan sakit mata ? orang kate letak tahi idung . kikikikiki . lagi bernas u letak lepas bangun dari tdo . HAHAH

    niena punya petua : letak ayer susu badan . susu sape plak kan ? HAHAHH renung² kan . haha

    ReplyDelete
  3. nara a.k.a sweetsugarlipz: eeeeeee taik idung..lagi wat sakit mate de la...xm0 la gune petua taik idung nih..

    niena: susu badan???? wakaka lawak la niena ni..susu sap0 plak kan..sengal la petua dye..tu untuk baby kot..HAHAHA..

    ReplyDelete
  4. AHAHHAHAHA . taw tape b . kelakar gila . tyme post komen tuh duk terbahak-bahak gelak hahahaahahahahaa

    ReplyDelete
  5. aku yang bace ni pon tergolak...seb baek lam bilik..kalo x org ingt aku gilak gelak sorang2..huhuhu

    ReplyDelete
  6. haha tu la pasal en . hehe so skank mate da ok ?

    ReplyDelete
  7. dah okey..tp risaw gak kalo dye datang balik..

    ReplyDelete

jgn malu jgn segan ye...
leave ur comment okey...
peace

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...